CiddiGazete- İsrail- Hamas savaşının en kanlı günü dün yaşandı. İsrail'in abluka altındaki Gazze'de hastaneyi bombalaması sonucu en az 500'ün üzerinde Filistinli hayatını kaybetti. Saldırı İstanbul'da da protesto edildi.

TÜRKİYE'DE KATARLILAR İŞLETİYOR

Edanur'un ölümüne 4 gözaltı Edanur'un ölümüne 4 gözaltı

İsrail'e tepki gösteren bir grup, Türkiye'de Katarlıların işlettiği McDonalds'ın Levent şubesine saldırdı. Filistin bayrakları ile saldıran grup şubenin camlarını kırdı.

NEDEN MC DONALDS'A SALDIRDILAR?

Sosyal medyada "McDonald's İsrael" hesabından paylaşım yapan bir şirket, İsrail ordusuna her gün 4 bin kutu yemek dağıttığını ifade etmiş ve McDonald's restoranlarına gelen İsrail askerlerine ve diğer güvenlik güçlerine yüzde 50 indirim uyguladığını açıklamıştı.

McDonald's Türkiye ise konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Türkiye'deki McDonald's yerel bir işletmedir, tüm mülkiyeti ve işletmesi Katarlı Boheme Investment Şirketi tarafından denetlenmektedir. Mc Donald's İsrail işletmesi ile McDonald's Türkiye'nin faaliyetlerinin hiçbir bağlantısı yoktur. İsrail'deki McDonald's, işletmemizden ayrı bir varlık olarak faaliyet gösterir. Dolayısıyla McDonald's Türkiye'den bağımsız olarak kendi iş ve iletişim kararlarını alır."