CiddiGazete- Maine Eyaleti Polis Departmanı, Lewiston kentinde bir saldırganın, 3 ayrı bölgede insanların üzerine ateş açması sonucu 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 60'a yakın kişin de yaralandığını duyurdu.

Auburn Belediye Başkanı Jason Levesque yaptığı açıklamada, olay nedeniyle okulların tatil edildiğini, yetkililerin Lewiston'daki silahlı saldırının şüphelisini aradığını ifade etti. Saldırganın silah eğitmeni olduğu açıklandı.

ABD medyasına konuşan polis kaynakları, saldırganın 40 yaşındaki Robert Card isimli adam olabileceğini söyledi. Beyaz bir otomobil kullandığı açıklanan Card'ın Maine'de yaşadığı ve aynı bölgede lisanslı bir silah eğitmeni olduğu da belirtildi.

Robert Card'ın akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edildi.

Kaynaklar, Card'ın son dönemde sağlık sorunları yaşadığını belirtirken 40 yaşındaki adamın "sesler duyduğunu ve Ulusal Güvenlik Üssü'ne saldırmakla ilgili tehditler savurduğunu" iddia ettiler.

BAE'nin kurucularından Al Nahyan öldü BAE'nin kurucularından Al Nahyan öldü

Yetkililer Card'ın "silahlı ve tehlikeli" olduğunu belirtirken, yaz aylarında bir akıl hastanesine yatırıldığını ve 2 hafta sonra taburcu edildiğini söylediler.

Ayrıca, Androscoggin İlçesi Şerif Ofisi, şüphelinin elindeki tüfekle ateş eder pozisyonda görüntülendiği iki fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak yakalanması için çevre sakinlerini yardıma çağırdı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında kahverengi mont ve siyah pantolonlu zanlının, elinde uzun namlulu bir silahla insanları hedef aldığı görüldü.

Üzerindeki kıyafetlerden saldırı için hazırlandığı düşünülen zanlının, yüzüne maske takmadığı ve kimliğini saklama kaygısı taşımaması dikkati çekildi.