CiddiGazete- Nihal Candan ve Bahar Candan isimli sosyal medya meşhurları, dolandırıcılık iddiasıyla bugün gözaltına alındı.

Diyanet Audi A8'i iade etti Diyanet Audi A8'i iade etti

Candan kardeşlerin "sazan sarmalı" yöntemiyle çok sayıda kişiyi dolandıran bir suç örgütünün mensubu oldukları iddiası gündeme geldi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Alisya Bahar Candan, kamuoyunda Nihal Candan olarak bilinen Gülnihal Çiçek ile Hacı İsrafil Sağlam hakkında, "suç gelirlerinin aklaması" suçundan gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine harekete geçen kolluk kuvvetleri Beşiktaş ve Şişli ile Kars'ta yaptıkları operasyonda 3 şüpheliyi yakaladı. Şüpheliler, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

AKP'Lİ BABANIN PAYLAŞIMLARI

Bahar-Nihal Candan kardeşlerin babaları Hakan Candan'ın Karaman'daki Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Karaman'daki bir yerel gazetede köşe yazarlığı da yapan Hakan Candan'ın sosyal medya paylaşımları dikkati çekti.

2014 yılındaki yerel seçimlerinde AKP'den Karaman belediye başkanlığı için aday adayı olan Candan, aday gösterilmedi.

MELİH GÖKÇEK'E ÖVGÜ

Sosyal medyayı aktif kullanan AKP'li Hakan Candan'ın gündeme ilişkin siyasi paylaşımları dikkati çekti.

Candan, Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta kazanmasıyla ilgili "Adam kazandı" derken, şarkıcı Gülşen'in tutuklanması için de çağrı yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'i savunan Candan, MHP'li Ruhi Ersoy'un paylaşımlarını da RT'lediği görüldü.