CiddiGazete- AKP'li Elazığ Belediyesi'nin enflasyondan dolayı dar gelirli vatandaşların en fazla ihtiyaç duyduğu ekmek, et ve balık şubesini açmaması tepki çekti.

Halk ekmek ile et ve balık şubesinin açılmamasının dar gelirli vatandaşları zora soktuğuna dikkat çeken Elazığ Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Murat Akkoç, AKP'li yönetimin dar gelirli vatandaşları düşünmediğini söyledi.

"HALK EKMEK 2 YIL, ET BALIK ŞUBESİ 3 AYDIR AÇILMAYI BEKLİYOR"

Halk ekmek talebinin AKP'li meclis üyelerinin önerisiyle meclise geldiğini ve oy birliğiyle kabul edilmesine rağmen iki yıl, ittifak ortağı MHP'nin et balık şubesi açılması talebinin olmasına rağmen ise üç aydır belediye yönetimi tarafından adım atılmadığını belirten Murat Akkoç şöyle konuştu:

- Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun altında ezilen vatandaşlarımızın temel gıda ürünlerine ulaşması amacıyla birçok hizmet hayata geçirildi. Bunlardan biri de halk ekmekti.

- CHP'li belediyeler tarafından hayata geçirilen halk ekmek projesine göndermede bulunarak bu projenin ilk defa AKP'li belediyeler tarafından hayata geçirildiğini iddia eden AKP'li meclis üyeleri Elazığ'da da halk ekmek fabrikası kurulması talebini meclise getirmiş ve talep oybirliğiyle kabul edilmişti.

- Ancak halk ekmek fabrikasını kurulması kararına rağmen Elazığ Belediyesi iki yıldır tek bir adım atmadı.

- Yine ittifak ortakları MHP'li meclis üyelerinin önerisiyle insanların ucuz ete ulaşması için önerdikleri ve belediyenin ise kabul ettiği ucuz et satışı için belediyeden talep edilen bir dükkan tahsisinin ise üç aydır yapılmaması nedeniyle bu proje de kentte hayata geçirilmedi.

- CHP olarak biz de bu talebi olumlu karşıladık ama ucuz et şubesini sadece tek bir noktada kurulmasının insanların ete ulaşımında sıkıntı yaratacağını bunun için ise birkaç bölgeye kurulmasını talep etmiştik. Ancak görünen o ki ucuz et şubesinin akıbeti de halk ekmek gibi olacağa benziyor.

"AKP'Lİ YÖNETİM DAR GELİRLİYİ DÜŞÜNMÜYOR"

AKP'li yönetimin dar gelirli vatandaşlar için çalışma yapmadığını belirten Akkoç, "Dar gelirli halkımız için hayati önem taşıyan bu hizmetlerin halen daha hayata geçirilmemesi AKP'lilerin halkı ne kadar düşündüklerinin somut bir örneğidir. Gün geçtikçe ağırlaşan hayat pahalılığı altında ezilen halkın temel ihtiyaçlarını karşılaması için bu iki önemli konunun acilen çözülmesi hayati önem taşımaktadır. Bununla beraber kentimizde binlerce öğrenci velisi çocuklarını okula aç göndermektedir çocuklarımızın yetersiz beslenmesini önlemek amacıyla da belediyemizin acilen beslenme dağıtımı ve süt desteği vermesi gerekmektedir sosyal belediyeciliğinde gereği budur. Ancak bu konuda da bu zamana kadar tek bir adım atılmamıştır. Bu konuların acil bir şekilde hayata geçirilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.