CiddiGazete- Yerel seçimler sonrası İstanbul'da birçok belediye AKP'den CHP'ye geçti. Bu belediyeler arasında Sancaktepe de yer aldı. Siyasal iletişim uzmanı Necati Özkan'ın Ruşen Çakır'ın programı Medyascope'da söylediği sözler gündem oldu.

Özkan, belediye binasına jakuzi yapıldığını söyledi. Necati Özkan şunları ifade etti:

"BU NASIL OLABİLİR?"

Şunu söyleyeyim, dün akşam, Sancaktepe'nin yeni seçilmiş Belediye Başkanı Alper Yeğin'i kutlamak için Sancaktepe Belediyesi'ne gittim.

Başkanlık katı 6 bin metrekare, 6 bin... Oda, oda, oda, dinlenme odası, jakuzi, yemek odası, mutfak, 200 metrekarelik, mutfak... Yani bu nasıl olabilir, bir kamu nasıl böyle yönetilebilir.

"AK PARTİ'NİN KAYBETMESİ BOŞUNA DEĞİL"

Aşağıda millet büyük fakirlik çekerken, oradaki bir çadıra girip iftarlık almak için uğraşırken, bunu nasıl yapabilir bir siyasi akıl, bir siyasi yönetim. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kaybetmesi boşuna değil.

SEÇİM SONRASI RAMAZAN ÇADIRI AÇILMADI

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul Sancaktepe'de oyların yüzde 50'sini alan CHP'li Alper Yeğin yarışı birinci tamamladı. İlçe olduğu 2008'den bu yana AKP tarafından yönetilen Sancaktepe'de belediye başkanı AKP'li Şeyma Döğücü geçen hafta yüzde 41,46 oy aldı.

Sancaktepe'de belediye tarafından kurulan Ramazan çadırı, AKP'nin kaybettiği seçimden sonra açılmadı.

Sancaktepe Bld500 bin kişinin yaşadığı Sancaktepe'de belediye binası, ihtişamıyla Cumhurbaşkanlığı sarayıyla yarışıyor...

ŞEYMA DÖĞÜCÜ: İFTİRA

Sancaktepe eski belediye başkanı Şeyma Döğücü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "jakuzi" iddiasının iftira olduğunu savundu.

NECATİ ÖZKAN'DAN CEVAP

Şeyma Döğücü'ye cevap veren Necati Özkan şu ifadeleri kullandı:

- Sancaktepe Belediye binasının başkanlık katında benim gördüğüm, kamu bütçesiyle yapılmış olan harcamanın vicdansızlığıdır hanımefendi.

İyi Parti'de 'divan' için geri sayım İyi Parti'de 'divan' için geri sayım

- Buradaki asıl konu, milletin evlatları sarsıcı ekonomik krizde büyük ızdıraplar içinde hayata tutunmaya çalışırken, bir ilçe belediye başkanının binlerce metrekarelik bir makam katını kendisine nasıl hak görebildiğidir.

- İç içe geçen makam odaları, dinlenme odaları, başkana özel tam teşekküllü mutfak, yemek odaları ve benim "jakuzi" diya tarif ettiğim kocaman banyo teşkilatı... Bir kelime üstünden tepineceğinize, bu akıl almaz israfı nasıl yapabildiğinizi söyleyin hele...

- Peki, görevden ayrılırken milletin parasıyla alınmış başkanlık katındaki onca eşyayı kişisel malınız gibi nasıl götürebildiniz ve koskoca katı bomboş bırakabildiniz?

- Kamunun mallarını kamuya geri gönderecek misiniz?