CiddiGazete- AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, büyükşehir belediye başkanı adaylarına ilişkin, "Aralık ayına da bırakmadan belki büyükşehirleri önceden Sayın Cumhurbaşkanı'mız açıklayabilir" dedi.

Özcan, Anadolu Yayıncılar Derneğinin düzenlendiği Anadolu Sohbetleri programına katılarak gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ankara'da teleferik süresiz kapatıldı Ankara'da teleferik süresiz kapatıldı

Yerel seçimlere hazırlandıklarını anlatan Özcan, yerel seçim çalışmalarında aday belirleme süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özcan, belediye başkan adaylığı konusunda partisinde İstanbul ve Ankara'da çok ismin olduğunu, yerel dinamikte de isimlerin bulunduğunu dile getirerek, "Vatandaş daha çok yerel bazda, dokunabileceği adaylar istiyor" ifadesini kullandı.

"SEÇMEN DAHA ÇOK YEREL ADAY İSTİYOR"

Özcan, "Büyükşehir belediyesi için hangi ismin öne çıktığı" sorusunu da "Turgut Altınok Bey bir açıklama yaptı, potada var. Tek Turgut Bey değil, bizim bütün ilçe belediye başkanlarımız bu işe dahildir" diyerek cevapladı.

"Adaylık için genel siyasetten ve bakanlar olabilir mi?" sorusuna Özcan şu cevabı verdi: "Anketler dedim ya, seçmen daha çok yerel, yani dokunabileceği aday istiyor."

AKP'li Özcan, büyükşehir belediye başkanı adaylarının açıklanmasının Gazze'de yaşanan olaylardan dolayı ertelendiğini belirterek, "Normal şartta Aralık ayına sarkıtmadan Kasım ayında 30 büyükşehri açıklama durumu vardı. Ama çalışmalarımız biraz gecikti. Aralık ayına da bırakmadan belki büyükşehirleri önceden Sayın Cumhurbaşkanı'mız açıklayabilir" diye konuştu.