CiddiGazete- 2019'daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi AKP'nin kontrolünde İmralı'ya giderek terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'dan mektup alan Munzur Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özcan ile igili yeni bir gelişme yaşandı.

Özcan "terör örgütü elebaşını övmek" iddiasıyla hakkında açılan soruşturma sonucu 4 Ekim 2023'te görevinden uzaklaştırıldı.

Hakkındaki soruşturma tamamlanan Ali Kemal Özcan, Munzur Üniversitesi'ndeki görevine geri döndü.

Mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme Mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme

"ÖCALAN'I 30 YILDIR ÇALIŞIR VE ANLATIRIM"

Hakkında açılan adli ve idari soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasının ardından 30 Ekim Pazartesi günü göreve başladığını belirten Özcan, sürece dair şunları söyledi: "Durum geçiciydi çünkü hakkımda açılan soruşturma, savcılığın soruşturmasına istinaden olmuştu. Savcılık takipsizlik kararı verdi ve göreve geri döndüm. Hakkımda söylenen şeyler iyi niyetle açıklanabilecek şeyler değil. Çünkü hakkımda yapılan ihbar/iddia üzerine ben de şunu dedim: 'Sözünü ettiğiniz Öcalan'ı 30 yıldır çalışırım ve anlatırım. Anlatmak ile övmek arasında herhalde bir yakınlık yok. Benim 30 yıllık anlatımım içerisinde Öcalan'ı övdüğüme ya da örgütün propagandasını yaptığıma dair bir cümle getirin bana, şimdiye kadar yaptığım her şeyi tersine çevireyim. Onlar da biliyorlar ki yok."

APO'NUN MEKTUBUNUN ÖZÜ, CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYINA OY VERİN

Özcan'ın seçim arefesinde İmralı'dan getirdiği mektup, İstanbul seçimlerini manipüle etmek için kullanıldı. Devletin medyasına verilen talimatla mektup kamuoyuna servis edildi ancak beklenen sonuç alınamadı.