CiddiGazete- Aydın'ın İncirliova ilçesinde belediyenin açtığı balık restoranı tartışmaları da beraberinde getirdi.

26 Temmuz'da İyi Parti'den istifa ederek AKP'ye geçen İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın yasalara aykırı davrandığı, çalışma ve alkol ruhsatı olmayan restoranda gece eğlenceleri düzenlediği, kaymakam ve kolluk kuvvetlerininduruma seyirci kaldığı öne sürüldü.

PARK VE SOSYAL ALAN OLARAK KİRALANDI, RESTORAN OLDU

Oturma düzeni tartışması Oturma düzeni tartışması

Edinilen bilgiye göre İncirliova'nın önceki dönem belediye başkanı Gürşat Kale, alanın tahsisini "park ve sosyal alan" olarak kullanılmak üzere aldı.

2019 yerel seçimlerinde İyi Parti'den belediye başkanı seçilen Aytekin Kaya, Milli Emlak Müdürlüğü'nden alınan bu alana Belediye Balık Restoranı yaptı; ardından alkol ve işyeri açılış ruhsatı için Milli Emlak Müdürlüğü'ne başvurdu. Tahsisin amacına uygun kullanılmadığı, ticari işletme yapıldığı için müdürlük ruhsat izni vermedi.

KAYMAKAM VE AKP'LİLERLE AÇTI

Aytekin Kaya, ruhsatsız restoranın açılışını İlçe Kaymakamı Canan Hançer Başkurt, AKP İl Başkanı Gökhan Ökten ve AKP Milletvekili Ömer Özmen ile birlikte yaptı.

Hiçbir şey olmamış gibi hizmet veren restoranda, dün akşam da İncirliova Belediyespor'a gelir amacıyla içkili, sazlı sözlü eğlence gecesi düzenlendi.

"İYİ PARTİ'DEYKEN BU GECEYİ DÜZENLEYEMEZDİ"

İncirliova Belediyesi Balık Restoranına belediye yönetiminin ruhsat almak için uğraştığını ancak alamadığını söyleyen CHP İncirliova İlçe Başkanı Ümit Yaşar, "Dün akşam ruhsatsız bu restoranda 400 kişilik eğlence düzenlendi. İyi Parti'deyken bu geceyi düzenleyemezdi. AKP'ye geçtiği için kaymakamlık ve emniyet müdahale etmiyor" dedi.