CiddiGazete- İyi Parti'de Koray Aydın ve Tolga Akalın'ın yanısıra bir genel başkan adaylığı açıklaması da İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'ndan geldi.

İyi Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın sosyal medyadan, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ise basın açıklamasıyla adaylığını duyururken, İyi Parti Meclis Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu'nda ilginç bir gelişme yaşandı.

SEKRETER ESMA YİNE TOPA GİRDİ

İyi Parti genel merkezinin, gazetelerin haber merkezlerini ve gazetecileri topladığı WhatsApp grubunda Meral Akşener'in sekreteri Esma Bekar bir paylaşımda bulundu.

Yaklaşık 4 yıl önce kurulan grupta daha önce hiç paylaşım yapmamış olan Esma Bekar'ın Müsavat Dervişoğlu'nun adaylık açıklamasını yayımlaması dikkati çekti.

Grupta İyi Parti Medya Ofisi tarafından Meral Akşener'in programları, parti sözcüsünün açıklamaları ve milletvekillerinin bazılarının basın toplantılarıyla ilgili frekans bilgilendirme notları paylaşılıyor.

Akşener'in sekreteri Esma Bekar tarafından İyi Parti medya grubunda Müsavat Dervişoğlu'nun adaylığı ile ilgili yaptığı paylaşım şöyle:

Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun adaylık açıklamasıdır:

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Kurultayımızla ilgili bir açıklamada bulunmuş ve kapsamlı bir değerlendirmeyle birlikte aday olmayacaklarını kamuoyuna ilan etmişlerdir.

Aldıkları kararı her zaman olduğu gibi saygıyla karşılıyorum.

Böylesini kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalabilmem ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir.

Sürecin, usulüne ve geleneklerimize uygun olarak yürütülmesini temin amacıyla;

Öncelikle partimizin kurulduğu günden itibaren büyük emekler sarf ederek bugünlere gelmesini sağlayan Kurucu Liderimiz ve aile büyüğümüz Sayın Meral Akşener'i ziyaret edip hayır duasını alacak, sonrasında da değerli dava arkadaşlarımız ve teşkilat mensuplarımızla birlikte partimizi TBMM'de temsil eden değerli milletvekillerimizle istişarelerde bulunacağım.

Aldığımız kararın ülkemize, milletimize ve partimize hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim.

27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Kurultay’da Genel Başkanlığa aday olacağımı kamuoyunun bilgi ve takdirlerine arz eder, saygılar sunarım.

Kesin sonuçlar 6 Mayıs'ta Kesin sonuçlar 6 Mayıs'ta

Aynı açıklama, daha sonra Müsavat Dervişoğlu'nun sosyal medya hesabından da paylaşıldı.