CiddiGazete- Yazdığı kitapları arasında Hıristiyan Ayinleri (1998), Melekler Alemi (1998, 2012), Hıristiyanlık'ta İbadet (2003), Hıristiyanlık'ta Reform ve Protestanlık Tarihi (2004, 2007), Hıristiyanlık (2004); çevirilerinde Dinler Tarihi Sözlüğü (Mircea Eliade'den, 1997), Ortaçağ Hıristiyan Dünyasında Dinsel Şiddet ve Engizisyon (Guy testas-Jean Testas'dan 2003) olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça bilmediği için büyük tepki çekti.

Özel ile Kılıçdaroğlu görüştü Özel ile Kılıçdaroğlu görüştü

"KOLTUĞU BOŞALTMASI GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİM"

AKP'nin eski Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden Mücahit Birinci, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın özgeçmişinde "çok iyi seviyede Arapça bildiğinin" yazmasına rağmen Irak'ta Türkçe çevirmen talep etmesine tepki göstererek "Koltuğu boşaltması gerektiği kanaatindeyim" dedi. Birinci'nin paylaşımında, "Efendimiz mümin yalan söylemez buyurur" demesi de dikkati çekti.

Erbaş'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heyetinde yer aldığı Irak gezisinde çekilen görüntüler hakkında paylaşım yapan Birinci, şu ifadeleri kullandı:

"Öz geçmişinde Arapça biliyor ibaresi olan ve fakat Arapça bilmeyen bir Diyanet İşleri Başkanının koltuğu boşaltması gerektiği kanaatideyim.

İki vechi ile:

1- Özgeçmiş gerçeğe uygun değil. (Efendimiz mümin yalan söylemez buyurur)

2- İslam ve İslam fıkhı ile uğraşan, fetva makamına başkanlık eden bir şahsın Arapça bilmemesi düşünülemez. Zira Kur'an Arapçadır."