CiddiGazete- 31 Mart'taki seçimin ardından göçmenlere ait ruhsatsız işyerlerini kapatan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediyenin kıydığı nikah fiyatlarıyla gündeme geldi.

TÜRK VATANDAŞINA 400 LİRA, SIĞINMACILARA 10 BİN LİRA

Burcu Köksal, "Nikah ücretleri için belirlenen fiyatlar geçici sığınmacılar için 25 kat olarak uygulanır ifadesini ilave ettik. Belediye nikah salonu için belirlenen 400 TL olan genel giderlerin nikah bedelini onlar için 10 bin lira olarak uygulayacağız" dedi.

Köksal, Belediye Meclisi toplantısında, Türk vatandaşlarına sunulan 400 TL'lik nikah ücretinin sığınmacılar için 10 bin TL olarak uygulanacağını açıkladı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, "Bu konuyla ilgili vatandaşlarımız normal fiyat ücretine devam edecek. TC vatandaşları ancak sığınmacılar için bunu 25 katına çıkartıyoruz nikah ücretini" ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİNDEN TEPKİ

Oda başkanlarına yeşil pasaport Oda başkanlarına yeşil pasaport

Kararın ardından AKP'li meclis üyesi Mahmut Emin Birliktir karşı çıkarak, "Sığınmacılar ile ilgili 25 kat zam konusu hakkında konuşmak istiyorum. Bu millet tarih boyunca her zaman mağdurun yanında olmuştur. Dolayısı ile sığınmacılarla ilgili artış dışındaki her şeye ben şahıs olarak oy veriyorum. Biz ensar bir milletiz. Bunlara ben misafir gözü ile bakıyorum. Misafir olmalarına devam edilmesini istiyorum. 25 kat zam konusuna bireysel olarak karşı çıkıyorum" ifadelerini kullandı.