CiddiGazete- Karabük Üniversitesi'nde yaşanan ve kenti olumsuz etkileyen skandallar zinciri gündem oldu.

Alperen Ocakları da yaşanan skandallarla ilgili açıklama yaparak uyarılarda bulundu:

"Bu sorun sadece ensar, muhacir argümanları ile anlatılamaz" denilen açıklama şöyle:

- Son günlerde Karabük Üniversitesi hakkındaki haberler ve iddialar ciddi anlamda göz ardı edilemeyecek durumdadır.

- Karabük Üniversitesinde YÖK verilerine göre 2022-2023 yılında tam tamına 11.890 kayıtlı yabancı uyruklu öğrenci vardır.Karabük'teki yabancı öğrenci sayısı il nüfusunun %5'ine tekabül etmektedir.

- Karabük Üniversitesi özelinde konuşulan iddialar demografik yapının bozulması durumunda ne tür bir risk ve sorun ile karşıya karşıya kalınacağının bir göstergesi olmuştur.

- Konuşulan sorun ve iddialar toplum sağlığımız, demografik yapımız, güvenlik, ahlaki yozlaşma ve birçok konuda ciddi tehlikeler barındırmaktadır.

- Yabancı öğrenci uygulaması maalesef tamamen amacından çıkmış ve belirli çevreler tarafından bir para kaynağı olarak kullanılmaktadır.

- YÖK ve ilgili diğer idari makamlar Karabük Üniversitesinde yaşanan olaylar ve aşırı yabancı öğrenci sayısına yönelik bir soruşturma başlatması gerekmektedir.

- Artık böyle bir sorunun ülkemizdeki varlığı sadece ensar, muhacir argümanları ile anlatılamaz

- Sığınmacı meselesi düşmanlarımız tarafından her an kaşınmaya uygun bir sorun. Nitekim bu sorun Soros tarafından kullanılmaya çalışıldı ve 2015 yılında Soros, sığınmacıların Türkiye'de kalması gerektiğini ifade etti.

İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi

- Buradan devletin düzeni ve demografik yapımızın bozulmaması için Alperenler olarak çağrı yapıyoruz: Bu konuya bir açıklık getirin, mülteciler ve yabancı öğrenciler konusunda gerekli tedbirleri alın.