CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkent Spor Zirvesi'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu, kürsüye "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile geldi.

Geceyi organize eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür eden Kılıçdaroğlu, Yavaş'ı işaret ederek, "O Ankara'yı Mustafa Kemal'in Ankara'sı yapacak" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

- Türkiye izlediğimiz sporcularla gurur duyacak. Emin olun büyük bir gururla sporcularımızı izledim. Evlatlarımız var. Her alanda başarı elde etmek için çalışıyorlar. Acaba evlatlarımıza ne kadar sahip çıkıyoruz? Mansur Başkan önemli bir adım attı, bu geceyi düzenledi.

- Gerek bizim anayasamız, toplumumuz spora önem vermemizi ön görüyor. Artık uluslar yumuşak güç dediğimiz bir kavramı geliştirdiler. Yani Türkiye'nin sesinin bütün dünyadan duyulmasını sağlayan bir spordur bazen bir romandır bazen bir tiyatrodur.

- Spor sadece çıkıp gösteri yapmanız değildi. Spor ayrıca sizin stratejik düşünmenizi de sağlar. Dolayısıyla bu tür çabalarınız bizim çok değerlidir.

- Spor deyince biz genellikle gençlerimizi anlarız, ancak sporun yaşı yoktur. Bunun içinde yeşil alanlara ihtiyacımız var. Ankara beton ormanına dönüştü, yeşil alanlara ihtiyacımız var. Çubuk Barajı'nı açtınız, orayı olağanüstü güzel bir alana dönüştürdünüz, yeni alanlara ihtiyacımız var.

- Geceyi düzenleyen sayın başkanımıza teşekkür ederim. O Ankara'yı gerçek anlamda Ankara yapacak, inanıyorum. O, Ankara'yı gerçek anlamda Mustafa Kemal'in Ankarası yapacak, buna inanıyorum. O Ankara'yı gerçek anlamda çağdaş uygarlığın merkezi haline getirecek buna inanıyorum. Ankara'yı sporun merkezi haline getirecek inanıyorum.

YAVAŞ: BİR ŞEHİR SANATLA, BİLİMLE, SPORLA BULUŞTUĞU KADAR DEĞERİNİ ARTTIRIR

Mansur Yavaş ise "zirvede" yaptığı konuşmada şunları söyledi:

- Ankaramızda nüfusumuzun yüzde 30'u 15-34 yaş grubundaki gençlerden oluşuyor. 1 milyon 700 bin gencimiz var ve tüm gençlerimiz potansiyel sporcu adayıdır.

- Ancak faal sporcu sayısının 50 bin civarı olduğunu üzülerek görmekteyiz. İl nüfusuna göre faal lisanslı sporcu sayısına baktığımıza maalesef Ankara 30. sırada yer alıyor. Bu durum, bizim daha kat edecek çok mesafemiz olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bu nedenle hiç soluklanmadan çalışmalarımıza başladık.

- EGO spor bizim dönemimizde 35 branşta 8 bin faal sporcusu ile dünyanın en büyük spor kulüplerinden birisi haline geldi.

- ASKİ Spor'un yıllar süren başarı geleneğini bizim dönemimizde daha da yukarı taşıdık. Çok yakında 300 genç sporcu için de bir akademi kuruyoruz. Bir şehir sanatla, bilimle, sporla buluştuğu kadar değerini arttırır.

- Bizler 7'den 70'e kentimizde herkesin sporla buluşmasını hedefliyoruz. Haftanın 6 günü 20 parkımızda 7.30-11.00 saatleri arasında uzman antrenörlerimiz eşliğinde vatandaşlarımızla birlikte spor yapıyoruz. Bunun dışında yine hemşehrilerimizin spor yapmasına aracılık eden 220 amatör spor kulübümüze maddi destek sağladık. Bu destekleri her yıl sürdürmeyi planlıyoruz.