Eski başkan eşyaların peşinde Eski başkan eşyaların peşinde

CiddiGazete- İyi Parti'nin İstanbul'da ünlü bir ismi Ekrem İmamoğlu'na karşı aday olarak çıkarmaya hazırlandığı iddia edildi.

31 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça partilerin büyükşehir adayları da merak ediliyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçimlerde ittifak yapmayacağı açıklaması üzerine, büyükşehir belediye başkan adaylıkları merak ediliyor.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2024'teki yerel seçimlerde partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ümit Özlale olduğunu açıklamıştı.

Akşener'in İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na karşı aday çıkarması durumunda, ünlü bir ismin gündeme geleceği belirtildi.

Fox TV sunucusu İlker Karagöz, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Steven Sadettin Saran'ı İstanbul'dan aday yapabileceğini iddia etti.

İlker Karagöz, canlı yayında dikkat çeken bir kulis bilgisi aktardı. Yerel seçimlere az bir süre kala partilerin İstanbul adayları merak konusu oldu. Özellikle seçimlere tek başına girmeye hazırlanan İyi Parti'nin kimi aday yapacağı tartışma konusu oldu.

Fox TV sunucusu İlker Karagöz, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun karşısına Sadettin Saran'ı çıkarabileceğini iddia etti.

Fox TV, İyi Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Sadettin Saran olduğuna dair iddialar olduğunu aktardı.

MUSTAFA SANDAL AYRINTISI

Meral Akşener, Beşiktaş Belediye başkanlığı için de Mustafa Sandal'a teklif götürmüş, ünlü şarkıcı henüz dönüş yapmamıştı. Mustafa Sandal'ın ve Sadettin Saran'ın teklifi kabul etmeleri durumunda ortaya ilginç bir sahne çıkacak.

Emina Jahovic, Mustafa Sandal'dan boşandıktan sonra Sadettin Saran'la yaklaşık 9 ay birlikte yaşamıştı.

SADETTİN SARAN KİMDİR?

1964 yılı Amerika'da doğumlu olan Steven Sadettin Saran, aslen Kırıkkaleli olmakla birlikte Türkiye'ye 2 yaşındayken geldi.

ABD'de'nde Kentucky Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği eğitimi alan Saran, daha sonra T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda çalıştı. ABD'de eğitim gördüğü zamanlarda okulun yüzme takımında takım kaptanlığını yapmış ve iki yıl En Değerli Sporcu seçilmiştir. 1984-1985 yıllarında da Türk Milli Yüzme Takımı kaptanlığını yapmış ve bu dönemde 50 metre serbest yüzme rekorunu kırmıştır.

Sadettin Saran, Fenerbahçe yönetiminde Aziz Yıldırım'ın döneminde görev aldı. Sarı lacivertli takımda teknik direktör olarak Christoph Daum'un takımın başına getirilmesi kararına karşı olması nedeniyle istifa etti.

1990 yılında Sadettin Saran tarafından İstanbul'da kurulan Saran Holding, başta medya olmak üzere yayıncılık, internet yayıncılığı, havacılık, savunma ve turizm sektörü dahil 6 ana sektörde, 33 şirketi ile faaliyet göstermektedir.

Saran Medya adı altında, S Sport, Radyospor, Radyo Müzik, Radyo Trafik gibi medya kuruluşları ile Ajansspor spor portalı ve bir bahis sitesi de Sadettin Saran'a aittir.

2000'lerin başında batmak üzere olan Borussia Dortmund'u satın alan Saran, taraftarlardan gelen tepkiler üzerine hisselerini sattı. Sadettin Saran, yatırımları ve sportif etkinliklerin yanısıra, ünlü kadınlarla yaşadığı birlikteliklerle de sık sık gündeme geldi.