CiddiGazete- Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında ABD bayraklı motoryatta, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkış yapan 14 şüpheli Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Şüphelilerden 11'inin FETÖ üyeliği nedeniyle meslekten ihraç edildiği ve haklarında yurt dışı çıkış yasağının olduğu belirtildi. Yakalanan FETÖ'cüler arasında eski emniyet müdürü ve FETÖ'nün "eş bulma" imamının da olduğu belirlendi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Marmaris Bozburun'dan motoryat ile yurt dışına çıkma hazırlığında olan FETÖ üyeleri belirledi.

İhbar üzerine Güney Ege Grup Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünce bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri yönlendirildi. Sahil Güvenlik ekipleri kaçakların bulunduğu tekneyi tarihi Bozukkale Limanı açıklarında uluslararası karasularına gireceği anda durdurdu.

14 KİŞİ YAKALANDI

Mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme Mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme

Durdurulan motoryatta 6'sı kadın, 1'i çocuk 14 kişinin olduğu görüldü. Yakalananlardan 11'inin FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edildikleri ve haklarında yurt dışı çıkış yasağı olduğu belirtildi.

Şüpheliler arasında eski emniyet müdürü Hakan Pakel ile daha önce "katalogdan evlendirme" işlerini organize etmekten mahkum olan ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Prof. Dr. Nesrin Gürsan'ın da olduğu belirtildi.