CiddiGazete- Devlet Bahçeli, MHP'nin grup toplantısında geçen hafta dünyada ve Türkiye'de yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirme yaptı.

Bahçeli’nin gündemindeki konulardan biri de geçtiğimiz günlerde Meclis kürsüsünden mikrofonu kapalı zannederek küfreden TBMM Başkanvekili Celal Adan'a yönelik tepkiler vardı.

Devlet Bahçeli, HEDEP'li Sırrı Sakık ile yaşadığı tartışmanın ardından mikrofonunun açık olduğu bir sırada "P...venkler" dediği duyulan TBMM başkanvekili Celal Adan'ı savundu.

"DİYARBAKIR'DA DAHİ GEZEMEZLER"

İyi Parti'de 'divan' için geri sayım İyi Parti'de 'divan' için geri sayım

Bahçeli, "Geçtiğimiz hafta TBMM'de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye yüreklice cevap veren TBMM Başkanvekili Sayın Adan sahipsiz değildir, yalnız değildir. Adan'ın sözleri aynı ile bizim sözlerimizdir. Saldırılar, istifa çağrıları ve hakaretler ayaklarımızın altındadır ve hükümsüzdür" dedi.

Adan'ı istifaya çağıran HEDEP'lilere yönelik sert ifadeler kullanan Bahçeli "Meclis kürsüsüne gelip arkasına aldığı zırvalarla bize cesaret temsili olan aklını başına alsın, onların aklını alırım. Gerçekleri anlatmaya başlarsak değil Ankara sokaklarında, Diyarbakır'da dahi gezemezler. Türk milletinin toplumsal dokusunu hedef alarak kökünden, tarihinden utanan kişiliksiz ve bilinçsiz bir toplum haline getirilmesi sinmiş ve silik bir topluluğa dönüştürülmesi imkansızdır" diye konuştu.

AKŞENER'E DE ÇATTI

- İyi Parti Başkanı da ülkemizin demokrasi krizinde olduğunu söylemiştir. Elbette bu söylemiyle halt etmiş, çam devirmiş, hezeyana gömülmüş, siyaset ve fikir yoksulu olduğunu tekraren gözler önüne sermiştir.

- Kriz demokraside değil, Türkiye'ye karşı muhalefet mevzisinde buluşan kimlik kaybına uğramış partilerdedir.

- Kongresinde arkadaşlarına "Kahrolun" diyenin Müslüman ülkelere aynı üslupla yaklaşması utanç vericidir.

- Canını cebine koyar Gazze'ye gidersin sözlerine şaşırmamak elde değil. Bizde cebe koyulacak cüzdan gibi can değil, gerektiğinde feda edilecek can vardır. Bu sözleri yakayı ele veren kötü alışkanlıkların itirafıdır.