CiddiGazete- CHP'nin Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in bugün düzenlediği basın toplantısını bir gazeteci takip etti.

Erdem'in sözlerine salonda sadece 1 kişi olmasına rağmen "Kıymetli basın mensupları" diyerek başlaması ve boş salona hitap ettiği halde kalabalık varmış gibi sağa sola bakarak konuşması dikkat çekti.

Erdem basın toplantısına başlarken "Bugün size bazı yeni çalışmalarımızı anlatacağım" ifadeleri kullanırken, salonda yalnızca 1 kişinin olması dikkati çekti.

Erdem konuşmasının son bölümünde "Varsa sorunuz alabilirim" derken salondaki kişi kendisine Tele1'den yönlendirilen soruları sordu.

Emekliye ayrılan Akşener'den ilk hamle Emekliye ayrılan Akşener'den ilk hamle

Yeni bir sosyal medya sayfası açacaklarını ve burada her gün "yalan haber bülteni" yayınlanacağını belirten Eren Erdem, "Yaygınlaştırılmak istenen yalan haberleri ve o yalanlara konu edilen hususlardaki gerçekleri bu hesap üzerinden paylaşacağız" dedi.

Toplantının sonunda "Çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum" diyen Eren Erdem'in çıkarken kapısını toplantıyı izleyen kişinin açması dikkati çekti.

EREN ERDEM'DEN AÇIKLAMA

Eren Erdem'in boş koltuklara "Kıymetli basın mensupları" diyerek başladığı basın toplantısı sosyal medyada gündem oldu.

Erdem, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Kurumsal politikamız gereği, gazetecilerin işini kolaylaştırmak için; her basın açıklamasını 'yorumsuz' dökümünü yapar, canlı yayın frekansları verir, sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınlar, fotoğraf ve videoyu hızlı bir şekilde bizzat servis ederiz.

Gazeteci arkadaşlar genellikle bizi frekans üzerinden uzaktan takip eder, kayıt alır ve haberlerini daha hızlı hazırlarlar.

Öte yandan, pandemi döneminden beri; gazetecilerden uzaktan soru alırız. Bunu CHP muhabirleri çok iyi bilir.

Bizler onların işini kolaylaştırmak için yaptığımız bu çalışmaların muhabir katılımına etkisine takılmaz, söylediklerimizin doğruluğu ve yaygınlığına bakarız.

Ayrıca gazeteci arkadaşlarımızın TBMM'yi daha rahat takip etmesi için imkan da sağlamış oluruz.

Bugün yaptığımız basın açıklamasının içeriğinden ziyade, CHP'nin çalışma üslubunu bilmez bir tutumla basın açıklamamızın katılımını konu edinmeye çalışanlar olduğunu gördük. 'Acaba Eren Erdem ile ilgili ne tür bir açık buluruz, acaba Kılıçdaroğlu'nu savunduğu için Eren Erdem hakkında nasıl algı operasyonu yaparız' tayfasının günlük, rutin çalışmalarıdır bunlar.

Amacımız CHP muhabirlerini salona yığmak, kalabalık görüntüler yaratmak değil; en interaktif yöntemlerle, onların bildiği üzere en pratik çalışmayı yapmaktır."