CiddiGazete- Birleşmiş Milletler yetkilileri, Gazze'de tüm nüfusun gıda yardımına muhtaç olduğunu, nüfusun dörtte birinin ise kıtlığın eşiğine geldiğini belirtti. Çocuklar için ise durum her geçen gün daha da ağırlaştı.

Ga1Reuters haber ajansının dünyaya servis ettiği fotoğraflar yaşanan insanlık dramını da gözler önüne serdi.

Ga2Açlıktan bir deri bir kemik kalan bebekler hastanede iyileşmeye çalışırken, çocuklar ellerinde kaplarla yemek kuyruklarında kıran kırana bir yarışın içine girdi.

Ga3AÇLIKTAN ÖLÜMLER ARTACAK

Hamas Türkiye'ye taşınır mı? Hamas Türkiye'ye taşınır mı?

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Filistin Temsilcisi Rik Peeperkorn, Gazze'de yaşanan açlık nedeniyle 16 çocuğun yaşamını yitirdiği vurguladı.

Ga4Gazze'nin kuzeyindeki barınak ve sağlık merkezlerinden yapılan beslenme taramalarında 2 yaşın altındaki her 6 çocuktan 1'inin yetersiz beslendiğini ortaya çıkardığını kaydededen Peeperkorn, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yapılan aynı taramalarda, 2 yaşın altındaki çocukların yüzde 5'inin yetersiz beslendiğinin belirlendiğini söyledi.

Ga6BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder ise Gazze'nin kuzeyinde yaşanan çocuk ölümlerine dikkati çekerken, "Uzun zamandır korktuğumuz ölümleri (açlık nedeniyle) görüyoruz. Bu ölümlerin hızla artmaya devam ettiğini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Ga7

13 BİNDEN FAZLA ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 13 bin 430'u çocuk, 8 bin 900'ü kadın olmak üzere 30 bin 631 Filistinli öldürüldü, 72 bin 43 kişi yaralandı.

Miller 6MABD: KABUL EDİLEMEZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gazze'de koşulların "korkunç" olduğunu belirten Miller, "Eminim ki; ellerindeki sınırlı yiyecekleri alıp çocuklarına vermek için öğün atlayan birçok ebeveyn vardır. Bu nedenle çocukların ölmesi kabul edilemez ve bunu İsrail hükümetine net şekilde bildirdik" dedi.