CiddiGazete- Antalya'da pazar günü yapılan Dem Parti il kongresinde gündeme gelen salon tahsisi krizinin perde arkası ortaya çıktı.

CHP'nin il başkan yardımcıları düzeyinde katıldığı kongrede, terör örgütü PKK patentli Dem Parti'nin Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kendilerine salon tahsis etmediği yönündeki sözleri kamuoyunda olumlu karşılandı.

Muhittin Böcek ve PKK türevi Dem Parti arasında son günlerde gün yüzüne çıkan krizin, aslında 2019 yılına ve HDP dönemine dayandığı iddia edildi.

Duvar'dan Ceren Deniz'in haberine göre; Muhittin Böcek'in HDP döneminde gelen hiçbir görüşme talebini kabul etmediğini söyleyen Dem Partililerin, o dönemde CHP İl Başkanlığı aracılığı ile yaptıkları başvuruların da sonuçsuz kaldığını belirtildi.

CAM PİRAMİT HDP'YE VERİLMEDİ

HDP Antalya il örgütünün, PKK yandaşı partinin il kongresi için şehir merkezindeki Cam Piramit'in tahsis edilmesi talebini, dönemin CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul'a ilettiği, Muhittin Böcek'le görüşen Kumbul'un ise "Cam Piramit'in siyasi partilere tahsis edilmediği" cevabıyla döndüğü belirtildi.

Daha önce il kongreleri için İyi Parti ve Saadet Partisi'ne tahsis edilen salonla ilgili aldıkları bu cevaptan sonra HDP ve Muhittin Böcek yönetimi arasında iplerin koptuğu ifade edildi. Büyükşehir yetkilileri kendilerine böyle bir talebin ulaşmadığı yönünde bilgi verirken, Dem Parti Genel Başkanı Bakırhan ise talep ettikleri salon tahsisinin yapılmadığını iddia etti.

Meral Akşener veda etti Meral Akşener veda etti

KRİZ, BÖCEK'İN SEÇİLDİĞİ GÜNLERDE BAŞLADI

Terör örgütü PKK'nın savunucusu Dem Parti ile Muhittin Böcek arasındaki gerginlik, Böcek'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği ilk günlerde başladı. Millet İttifakı'ndaki siyasi partilerin il başkanlıklarına teşekkür ziyaretinde bulunan Böcek, ittifak dışındaki HDP Antalya il örgütüne gitmedi. Daha sonra HDP Antalya il örgütünün CHP'li Büyükşehir Belediyesi ile görüşme adımlarının reddedilmesi ve salon tahsisi gibi taleplerinin geri çevrilmesi üzerine ortaya çıkan tablo, dönemin HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül'ün randevu talebinin de reddedilmesiyle iyice belirginleşti.

Dem Partili Sırrı Sakık da önceki gün "Yengemi Antalya'da defnetmek istediğimizde Muhittin Böcek mezar yeri bile vermemişti" diyerek "Oy moy yok" çıkışı yapmıştı.