CiddiGazete- İyi Parti'nin tartışmalı isimlerinden Ankara Milletvekili Adnan Beker, canlı yayında yaptığı açıklamada seçmenin kafasını karıştıracak ifadeler kullandı. Kendisi de Ankara'dan büyükşehir belediye başkan adaylığı hesapları yapan Beker, CHP'nin Ankara'yı İyi Parti'ye bırakmasını, Mansur Yavaş'ın da İyi Parti'den aday olmasını istedi.

Seçim işbirliği olacaksa kesin ve kesin Ankara'nın İyi Parti'ye verilmesi gerektiğini savunan Adnan Beker'in TV100'deki canlı yayında kullandığı ifadeler şöyle:

Dervişoğlu: Biz bu oyunu bozarız Dervişoğlu: Biz bu oyunu bozarız

"Seçim işbirliği olacaksa kesin ve kesin Ankara'nın İyi Parti'ye verilmesi lazım diyorum. O gün geldiğinde de Mansur Bey de gelir İyi Parti'nin adayı olur. Nerede biliyoruz üç ay sonra olmayacağını.

Şimdi partisinde; diyor ki 'Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nden adayım.' Diyelim ki olmadı Mansur Bey. Günün sonunda ya da 'Ben aday değilim' dedi. Cumhuriyet Halk Partisi'nde de İyi Parti'de de aday olmayacak mı Ankara'da.

Veya Ekrem Bey yarın İstanbul'da aday olmadı. 'Aday değilim' dedi. O zaman İstanbul'a aday bulunmayacak mı? Şimdi biz öyle bir şey konuşuyoruz ki; ben İyi Parti milletvekiliyim. Seçim işbirliği olacaksa Ankara İyi Parti'nin olsun bu sefer. Ankara'daki her iyi partili ister bunu. Mansur Bey de gelir olur."

MANSUR YAVAŞ NE DEMİŞTİ?

Türkiye, 2024 Mart'ında yapılacak yerel seçimlerin havasına iyiden iyiye girmeye başlarken, adaylığını açıklayan ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın seçime hangi partiden gireceği büyük tartışma yaratmıştı. Adaylık konusuyla ilgili konuşan Yavaş, "Aday olacaksam CHP'den olurum. Ankara'da CHP güçlü bir parti. CHP'nin gücü olmadan seçim kazanamayız" ifadelerini kullanmıştı.