CiddiGazete- Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her yıl olduğu gibi bu sene de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hassasiyetle anılacak.

THY'den sefer iptali kararı THY'den sefer iptali kararı

AKP'li Mustafakemalpaşa Belediyesi de Öğretmenler Günü için astığı bir billboardda Atatürk'e yer verdi. Ancak Atatürk ile aynı karede yer alan "karakterler" tepki çekti.

Billboardda en önde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün görseli yer aldı. Atatürk'ün arkasına ise Hababam Sınıfı'yla hayatımıza giren ünlü öğretmenler Badi Ekrem, Mahmut Hoca, Kül Yutmaz'ın yanı sıra yine kurgusal karakterler olan Yoda Hoca, Usta Splinter ve bir de Jackie Chan görseli konuldu.

Billboardu görenler Atatürk'ün yanında kurgusal karakterler olmasına anlam veremedi. Bir sosyal medya kullanıcısı ünlü oyuncunun isminin billboardda yazıldığı gibi yanlış haliyle alıntılayarak "Chaki chan ne alaka tam olarak hadi diğerlerini görmezden geldim" dedi.

Türkiye'den kurgusal olmayan nice öğretmen çıktığını anımsatan kullanıcılar, "Bu memlekette başka daha değerli kıymetli öğretmenler yok muydu da hayali film karakterlerini koymuşlar arkaya", "Ne münasebet bunlar Atatürk'ün yanında" gibi yorumlar yaptı.