CiddiGazete- Çorum'da 2009 ve 2014 yıllarında AKP'den iki dönem belediye başkanı seçilen Muzaffer Külcü, görev süresinin tamamlanmasına yaklaşık 1 yıl kala 30 Ocak 2018 tarihinde istifa etti.

Aynı dönemde Külcü ile birlikte İstanbul, Bursa, Balıkesir, Niğde, Düzce ve Ankara'da belediye başkanları istifa ettirildi.

"İHTİYACIMIZ OLAN MAKAM DEĞİL!"

Çorum'da bir süredir belediye başkanlığına aday olacağı konuşulan Muzaffer Külcü, AKP İl Başkanlığı'na giderek aday adaylığı başvurusunda bulundu. Görev süresi bitmeden istifa etmesine rağmen yeniden koltuk peşine düşen Külcü, aday adaylığı başvurusunda şunları söyledi:

- Bunu yapacak, mesai mefhumu tanımayan, akıl izan, vicdan ve vizyon sahibi, yöneticilere ihtiyacı var. Kendini sosyal medyaya mahkum etmiş, algı peşinde koşan bir anlayış yerine, eserler üreten bir yöneticiliğe ihtiyaç var.

AKP'li vekilden kaçak villa AKP'li vekilden kaçak villa

- Gündelik işlerle meşgul olup vakit dolduran bir yönetim anlayışı yerine; şehrin geleceğini, evlatlarımızın, yavrularımızın geleceğini planlayan ve yöneten idarecilere ihtiyaç var. Biz bu şehri böyle sevdik.

- Siyasetimizi de, belediye başkanlığımızı da böyle yaptık. Bizim ihtiyacımız olan şey makamlar, mevkiler değildir. İhtiyacımız olan şey; emanetin hakkını verebilmektir.

- Dün bunu yaptık, emaneti zayi etmedik. Şehrin dört bir yanını eserlerimizle donattık. Yeniden görev nasip olduğunda inşallah çok daha büyüklerini yapacağız.

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN FETÖ ORGANİZASYONU DÜZENLEDİ

Öte yandan Muzaffer Külcü, 2012 yılında Çorum Belediyesi'nin sponsorluğunda Türkçe Olimpiyatları'nın 10'uncusunu düzenlemişti.