CiddiGazete- İnternet korsanları ve dolandırıcılar, bu akşam saat 19.30 sıralarında milyonlarca cep telefonuna kısa mesaj yolladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mezarlıklar Daire Başkanlığı'ndan gönderilmiş görüntüsü verilen mesajda kullanıcılara, "e-Devlet kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz" ifadelerinin kullanıldığı mesajla birlikte bir de bağlantı adresi gönderildi.

Korsan 021

Bağlantı adresinin aldatmaca olduğunun ortaya çıkmasının ardından yetkililerden peş peşe açıklama geldi.

İBB: HİÇBİR İŞLEM YAPILMAMASINI RİCA EDİYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bazı vatandaşlarımızın telefonlarına Mezarlıklar Daire Başkanlığımızdan gelmiş gibi görünen bu mesajın ulaştığı tespit edilmiştir. Söz konusu mesajla ilgili vatandaşlarımızın hiçbir işlem yapmamasını önemle rica ederiz" ifadelerini kullandı.

DEZENFORMASYON MERKEZİ: BİLGİLERİN ELE GEÇİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Mesaj hakkında bir paylaşım da İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Bazı cep telefonlarına gelen, "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz" şeklindeki kısa mesajlar, dolandırıcılık amaçlıdır.

- Kısa mesajdaki link aracılığıyla kullanıcıların e-devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır.

- Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz.

- Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim veya duyuruya itibar etmeyiniz.