CiddiGazete- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımının yapılacak yeni yola vatana ihanetten asılan "Şeyh Said Bulvarı" adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalar Bingöl'de de kriz çıkardı.

Devlet Bahçeli'nin konuyla ilgili "Hınıslı Said bir vatan hainidir, yaşadığı dönemin terörist başıdır" sözleri MHP Bingöl teşkilatını ikiye böldü.

BUNLAR NASIL MHP'Lİ?

Bingöl Belediyesi'nin MHP'li meclis üyeleri Ahmet Bukan, Ramazan Susadı ve Mehmet Sayit Günergök, Bahçeli'nin sözlerine tepki göstererek MHP'den istifa etti. İstifalar sonucu Bingöl Belediyesi'ndeki MHP Meclis Grubu düştü.

"PARTİDE KALMAMIN ANLAMI YOK!"

İstifa eden MHP'li Meclis Üyesi Ramazan Susadı, Bahçeli'nin sözleri nedeniyle istifa kararı verdiğini söyledi. Şeyh Said'in "dini bir lider" olduğunu ve bir değer olarak kabul ettiklerini söyleyen Susadı, Bahçeli'nin sözlerinin ardından partide kalmasının bir anlamı olmadığını ve meclis üyeliğine bağımsız olarak devam edeceğini ifade etti.

İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi

"KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİ"

İstifa eden diğer MHP'li üye Ahmet Bukan da, vatan haini Şeyh Said'in bir "değer" olduğunu savunarak Bahçeli'nin sözlerinin kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Bingöl Belediyesi Meclisi'nde 6 üyesi olan MHP'nin 3 üyenin istifasının ardından grubu düşmüş oldu.