Galatasaray Sivas'ı dağıttı Galatasaray Sivas'ı dağıttı

CiddiGazete- Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 3. haftasında 3-1 mağlup oldukları Bayern Münih maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Grubun favori takımıyla oynadıklarını belirten Buruk, "Bayern Münih, uzun süredir gruplarda maç kaybetmiyor. Bugün maçı kazanarak hem rakibimizin serisini bitirmek hem de gruptaki iddiamızı devam ettirmek için sahaya çıktık; üç puan için oynadık" dedi.

"GEÇİŞLERİ ÇOK ETKİLİ VE HIZLI YAPTILAR"

Okan Buruk, ilk yarıdaki oyunlarının çok etkili olduğunu savunarak, "Bayern Münih'e karşı uzun süredir hiçbir takım bu istatistiklere ulaşmamıştır.

İkinci yarıda 2-1'e kadar dengeli bir oyun ortada vardı. Geçişleri çok etkili ve hızlı yaptılar. Oyuncularımın performansından mutlu ve memnunum. Bize destek veren taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bizim oyunumuzla onları desteği birleşince önemli bir performans ortaya çıktı. Ancak bu performansı sonuca yansıtamadık. Onları mutlu gönderemediğimiz için üzgünüz. Oyun, kalite ve güç olarak hangi seviyede olduğumuzu net bir şekilde gördük" ifadelerini kullandı.

"KAAN VE TORREİRA İYİ OYNADI"

Galatasaray Teknik Direktör Okan Buruk, orta sahanın merkezinde görevlendirdiği Kaan Ayhan-Lucas Torreira ikilisinin iyi oynadığını belirtti.

Tribünden iki oyuncunun da yorulduğunun görüldüğü ve nedenle değişiklik yapmadığının sorulması üzerine Buruk şöyle dedi:

- Kulübeden gördüğüm Kaan ve Torreira'nın iyi oynadığı. Hem baskı hem de savunmayı doğru yapıyorlardı.

- Yeni bir oyuncu almayı düşünmedim. Kenar oyuncuları yorulmaya başladığı için onları değiştirmeyi istedim.

- Fiziksel olarak rakibimizin gerisinde kaldığımızı düşünmüyorum. Belli bir dakikadan sonra geçişte bize üstünlük sağladılar.

- Dünyanın en hızlı kanat oyuncularına sahipler. Bence bizim psikolojik olarak düşüşümüz ikinci golü yedikten sonra oldu.

- Yorgunluktan çok mental olarak teslim olduk. Üzüldüğüm ve canımı sıkan bu oldu.

- Kulübeden giren oyuncular da enerjiyi yükseltmedi. En büyük sıkıntımız 2-1 olduktan sonra maçı mental olarak bırakmamız oldu.