CiddiGazete- Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kamyon, mezarlıkta cenaze namazı kılanların arasına daldı. İlk belirlemelere göre dört kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Andırın ilçesi Darıovası Mahallesi'nde meydana geldi. Mezarlıkta freninin boşaldığı iddia edilen kamyon, önündeki araçlara çarptıktan sonra cenaze namazı kılanların arasına daldı. Namaz için saf tutan çok sayıda kişi, aracın altında kaldı.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmış olup, olayın kapsamı dikkate alınarak 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş, şüpheli gözaltına alınmıştır" dedi.

Mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme Mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme

"FRENLE İLGİLİ ARIZAYA RASTLANMADI"

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "Şu an için dört can kaybımız, 25 yaralımız var. Yaralılarımız arasında hayati tehlikesi olan vatandaşlarımız da söz konusu. Önce buradaki araçlara çarpmış ardından vatandaşlarımızın arasına girerek devrilmiş altında kalan üç vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti. 1 vatandaşımız da hastanede rahmetli oldu. Kamyonun freniyle ilgili bir arıza olmadığını öğrendik; bir sorunu yok. Kamyon sürücüsü gözaltında" ifadelerini kullandı.