CiddiGazete - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de yaşanan insanlık dramının sürdüğünü, siviller ve çocukların mülteci kamplarındaki okullarda, hastanelerde, pazar yerlerinde bombaların hedefi olduğunu, yerinden yurdundan sürülmek, tehcir edilmek istendiğini belirtti.

Faik Öztrak, "Daha fazla ölüm ve acıya neden olmadan taraflar arasında önce ateşkesin sağlanması, ardından meselenin yan yana iki devlet temelinde adil bir barışla kalıcı çözüme bir an önce ulaştırılması gerekiyor" dedi.

İyi Parti'de vekil istifa etti İyi Parti'de vekil istifa etti

KURULTAY SÜRECİ

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na 10 gün kaldığını hatırlatan Öztrak, "Kurultayımızda gücümüze güç katacağız. Delegelerimizin mihenk taşına vurulduktan sonra ‘alındım, kırıldım, gücendim' demeden kol kola girip tüm gücümüzle yerel seçimler için çalışacağız. Partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren 25,5 milyon seçmene karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

100. YIL AFFI AÇIKLAMASI

Faik Öztrak, açıklamasının ardandan, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetedeki Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da altılı masanın yöneticileriyle bir araya geldiği, sandıkta ve tabanda ittifak kurmak için çağrı yaptığı iddialarına ilişkin soru üzerine Öztrak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Genel başkanımız seçim öncesinde de yaptığı gibi İstanbul'da çeşitli görüşlerden kanaat önderleriyle bir araya geliyor" dedi.

100. YIL AFFI NASIL OLACAK?

"Kurultay öncesi yapılacak son Parti Meclisi toplantısında, partiden ihraç edilenler için 100. yıl affı geleceği iddia edildi. Tanju Özcan, Mehmet Sevigen gibi isimler de konuşuluyor. Böyle bir çalışma var mı?" sorusuna karşılık Öztrak şu cevabı verdi: "Parti Meclisimizde 100. yıl münasebetiyle disiplin cezaları konusundaki bağışlanma talepleriyle ilgili olarak kadına karşı işlenen suçlar ve yüz kızartıcı suçlar hariç bir prensip kararı alınması görüşülecek. Bu çerçevede bir bireysel çalışma yok. İsim bazında bir değerlendirme yapabilmek için bağışlanma taleplerinin gelmesi lazım."