CiddiGazete- CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İyi Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu'nun "Ne yapalım? 2028'i de mi kaybedelim sizin güzel hatırınız için" sözlerini 12punto'dan Ercan Küçük'e değerlendirdi.

İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'yle "örtülü" ticari ilişkisi olan az sayıda İyi Partili il bazlı ittifak peşinde koşarken, Müsavat Dervişoğlu'nun çıkışı bunun kolay olmayacağının işaretini verdi.

İyi Parti'nin ittifakçı kanadı Dervişoğlu'nun sözlerine sessiz kalırken, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in soruya cevabı şöyle oldu:

DİYALOG ZEMİNİ KAPANMADI

- Biz ittifak konusunda diyalog zemininin henüz kapanmadığını düşünüyoruz. Yani 2023 bir genel seçimdi. 2024’te bir yerel seçime gideceğiz.

- Genel seçimle yerel seçim dinamikleri birbirinden farklı olan seçimler. Henüz ittifak zemininin diyalog konusunda kapalı olmadığını düşünüyoruz. Ancak onun ötesinde zaten bir İstanbul ittifakı tanımlamasını sürekli ifade ediyoruz.

- Yani bu İstanbul İttifakı bir taban ittifakı, bir toplumsal ittifak. İstanbul'u 4.5 yıldır yöneten Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İmamoğlu çok başarılı çalışmalar yürütüyor.

- 2019'dan seçildiği günden bugüne kadar İstanbul'a çok önemli hizmetleri oldu. Bu anlamıyla zaten sokakta ve sahada bir İstanbul İttifakı olduğunu biz çok net bir şekilde görüyoruz.

- Hangi siyasi partiye oy verirse versin Büyükşehir Belediye Başkanımızın çalışmalarından memnun olan bir taban İstanbul'da oluşmuş durumda.

- Dolayısıyla evet bir merkezi düzeyde bir ittifak diyaloglarının henüz kapalı olmadığını düşünüyoruz. Ancak oralarda bir tıkanma söz konusu olduğunda bir İstanbul İttifakı'nın da mümkün olduğunu, bunun bir toplumsal ittifak olduğunu, bir taban ittifakı olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz.

- Çok çeşitli siyasi partilerin yöneticileriyle konuştuğumuzda onların da bu yönde bir bakış açısı olduğunu çok net bir biçimde görüyoruz.

Bahçeli'nin gündemi Eurovision Bahçeli'nin gündemi Eurovision

"İSTANBUL İTTİFAKI SÜRECİNİ YÖNETECEĞİZ"

Özgür Çelik, "İttifak olmazsa CHP İstanbul İl Örgütü ne yapacak? Buna ilişkin bir programınız var mı?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

- Biz 2019'dan bugüne kadar Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları topluma çok sistemli şekilde anlatacağız.

- İstanbul'un 39 ilçesinde örgütlerimizle birlikte. Aynı zamanda ilçe belediye başkan adaylarımız olacak.

- Onlar büyükşehir belediyesinin ve kendi belediyelerinin başlattığı çalışma hikayelerini topluma anlatacaklar.

- Bunun dışında da toplumun her kesimiyle, tüm siyasi partilerle tüm demokratik kitle örgütleriyle tüm STK'larla sürekli iletişim halinde, sürekli sıkı bir diyalog içerisinde İstanbul İttifakı sürecini yöneteceğiz.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU NE DEDİ?

İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Afyonkarahisar'da partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, "Şimdi bize diyorlar ki, 2024'te de ittifak kuralım. Ne yapalım? 2028'i de mi kaybedelim sizin güzel hatırınız için" dedi.