CiddiGazete- Özellikle seçim dönemlerinde bir başka türlü "hareketlenen" terör örgütü PKK eksenli sözde siyasi partiler yine gerginlik peşinde.

Alfabedeki tüm harflerden sonra adı "Dem" olan yapı, yarın Kars ve Van'dan "Abdullah Öcalan'a özgürlük" zırvasıyla yürüyüş başlatma kararı aldı.

Dem Parti'nin genel başkanlarından Tülay Hatimoğulları, terör örgütü PKK elebaşı "Abdullah Öcalan'a özgürlük" yürüyüşünün 15 Şubat'a kadar süreceğini açıkladı.

Dem'in Kars il örgütünde basın açıklaması yapan Hatimoğulları, "Bugün burada benim bulunma sebebim; yarın başlayacak olan büyük özgürlük yürüyüşüdür. Büyük özgürlük yürüyüşü, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi için ve aynı zamanda İmralı tecridi, ağırlaştırılmış tecrit altında bulunan sayın Öcalan'ın özgürlüğü ve üzerindeki tecridin kırılması için yola koyuluyoruz. Bu nedenle başlatılan yürüyüşe biz Dem Parti olarak desteğimizi sunuyoruz. Yarın büyük yürüyüşümüzün startı iki noktadan verilecek. Biri Kars, diğeri Van olacak ve yarın başlayacak olan bu özgürlük yürüyüşümüzün en temel amaçlarından biri, cezaevlerinde aynı amaçla başlamış olan açlık grevi ve yine dışarıda annelerimizin öncülüğüyle devam eden adalet nöbetine destek olmaktır" dedi.

KARS'TA 5 GÜNLÜK EYLEM YASAĞI

Dem Parti'nin yürüyüş kararı sonrası Kars Valiliği il genelinde 31 Ocak- 4 Şubat tarihlerinde gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantılarına 5 günlük yasak getirildiğini duyurdu.