CiddiGazete- Kick boksta şampiyonlukları olan 16 yaşındaki kız kardeşler, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremde enkaz altında kaldı.

Perinçek'in danışmanı tutuklandı Perinçek'in danışmanı tutuklandı

Depremden 4.5 saat sonra kurtarılan ikizler, yaşadıkları travma nedeniyle yurt odasında aynı yatakta uyumaya başladılar. Bu durumun yurt ve okul yönetimince "eşcinsellik" göstergesi olarak değerlendirildiği öne sürüldü. Baba ise "Çocuklarımın adını okul yönetimi çıkardı ve her yere yaydılar" diyerek isyan etti.

GECELERİ BİR KEZ DAHA GÖÇÜK ALTINDA KALMAKTAN KORKUYORDU

Hataylı Gazeteci Murat Dilek olayın ayrıntılarını sosyal medya hesabından şöyle aktardı:

Antakya'da depreme yakalanan ve 4,5 saat boyunca göçük altında kalan 16 yaşındaki sporcu tek yumurta ikizi depremzede kız kardeşler, okula devam edebilmek için kayıtlarını Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi'ne aldırıyor. Aynı okulun yurdunda da konaklamaya başlıyor. Babanın aktardığına göre çocuklardan biri göçük altında kalmanın korkusuyla kardeşiyle aynı yatakta uyumaya başlıyor.

Öğrencilerden biri birlikte uyuyorlar diyerek ikizleri yurt yönetimine şikayet ediyor. Yurt rehber hocası çocukların durumunu analiz etmek yerine "siz eşçinselsiniz" diyerek suçluyor. Daha sonrada Yurt Müdür Yardımcısı Ş.Y. çocuklarının babasını arayarak "Kızların eşçinsel, gel kayıtlarını al. Okulda ve yurtta kızları istemiyoruz" diyor.

Baba; "Bana bunu ispatlayın" diyor. Yönetim ispatlamıyor. Daha sonra 15 Aralık akşamı yönetim öğrencileri hiçbir gerekçe göstermeden yurttan atıyor. Öğrenciler o geceyi babalarının bir tanıdığının evinde geçiriyor. 5 Ocak tarihinde Okul Müdürü "çocukları disipline sevk ettik gel kaydını al" diyor. Müdür ayrıca "Çocuklarının adı okulda çıktı, ben tutamam okulda" diyor.

Baba bunun üzerine sizi dava edeceğim ve çocuklarımın kaydını aldırmayacağım şeklinde konuşuyor. Çocuklar yaklaşık 40 gündür psikolojik baskı altında. Baba çözüm bekliyor. Baba çocuklarımın adını "okul yönetimi çıkardı ve her yere yaydılar" diyor.

Bu çocuklar Kick Boks da kendi yaş gruplarında Dünya birincisi diğeri ise dünya üçüncüsü.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Antalya Valiliği, skandalla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valiliğin açıklamasında "ikiz" veya "kardeş" ifadelerinin yer almaması, "iki kız öğrenci" denilmesi dikkati çekti. Valiliğin açıklaması şöyle:

"Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında ilimiz Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesinde öğrenim gören iki kız öğrenci hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak Valiliğimizce gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."