CiddiGazete- Süper Lig'in 13'üncü haftasında Galatasaray, Beşiktaş'la karşı karşıya geldi. Dev derbiyi sarı kırmızılılar 2-1'lik skorla kazandı. Kritik müsabakanın uzatma dakikalarında saha alanında tansiyon yükseldi. İki takım futbolcuları arasında sinirler gerildi.

İŞTE DERBİNİN GERGİN ANLARI

Derbinin 4'üncü dakikasında Wout Weghorst ile Victor Nelsson birlikte hava topu mücadelesine çıktı. Victor Nelsson bu pozisyonda yerde kaldı. Sarı kırmızılılar pozisyonda faul bekledi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Halil Umut Meler'e "kart göster" işaretinde bulundu. Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler pozisyonun ardından kartına başvurmadı.

MERTENS KART GÖRDÜ, SİNİRLENDİ

Zorlu müsabakanın 43'üncü dakikasında Galatasaray'da Dries Mertens, orta sahada Gedson Fernandes'e bir faul yaptı. Halil Umut Meler pozisyonda avantajı oynattı. Oyunun durmasının ardından Dries Mertens sarı kart gördü. Dries Mertens gördüğü sarı kart sonrası Halil Umut Meler'e sinirlendi ve itirazlarda bulundu.

REDMOND FAUL YAPTI, JOSEF SARI KART GÖRDÜ

Kritik mücadelenin 73'üncü dakikasında Galatasaray'ın hızlı atağında Nathan Redmond, Dries Mertens'i faul yaparak durdurdu. Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'in faul düdüğü sonrası Josef de Souza tepki gösterdi. Halil Umut Meler, Josef de Souza'nın bu tepkisi sonrası sarı kart gösterdi.

TORREIRA AĞIR DAVRANDI, TEPKİ ÇEKTİ

Derbinin 90+2'nci dakikasında Galatasaray'da Lucas Torreira topsuz alanda kendisini yere bıraktı. Uruguaylı orta saha yere oturduğu anda Beşiktaşlı futbolcuların tepkisini çekti. Tecrübeli futbolcu daha sonra kenara değişiklik işaretinde bulundu. Sarı kırmızılı ekipte Torreira'nın yerine Emin Bayram oyuna girmek için hazırlandı. Bu sırada Lucas Torreira sedye istemedi ve ağır adımlarla kenara geldi. Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, Lucas Torreira'ya sarı kart gösterdi. Beşiktaş'ta Gedson Fernandes, Lucas Torreira'ya tepki gösterdi.

TAYFUR, TOP TOPLAYICIYI İTTİ! SAHA KARIŞTI

Heyecan dolu müsabakanın 90+3'üncü dakikasında Beşiktaş'ın kazandığı taç atışını kullanmak için Tayfur Bingöl kenara geldi. Bu sırada top toplayıcı, meşin yuvarlağı saha alanına göndermedi. Tayfur Bingöl top toplayıcıyı iterek meşin yuvarlağı aldı ve taç atışını kullandı. Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz ve Lucas Torreira başta olmak üzere tüm futbolcular Tayfur Bingöl'ün üstüne yürüdü.

MAÇIN ARDINDAN AÇIKLADI

Beşiktaş'ın tecrübeli ismi Tayfur Bingöl, müsabakanın ardından açıklamalarda bulundu. Tayfur Bingöl, son dakikalarda yaşananları şu ifadelerle anlattı: "Top toplayıcı kardeşimiz 'Topu gelip benim ayağımdan alır mısın?' dedi. Aramızda 15-20 metre fark var. Orada topu atması gerekirken beni ayağına çağırıyor. Biz profesyonel futbolcuyuz, arma taşıyoruz."