Ciddi Gazete - İyi Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hakan Şeref Olgun, Cumartesi günü düzenlenecek olağanüstü kurultaya katılımcı kabul edilmeyeceğini duyurdu. Olgun, kararın üç genel başkan adayının temsilcileriyle yapılan toplantıda "itirazsız" kabul edildiğini söyledi.

Hakan Şeref Olgun, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Organizasyon komitesi ve Genel Başkan adayları, Koray Aydın'ı temsilen Yetkin Öztürk, Dursun Musavat Dervişoğlu'nu temsilen Buğra Kavuncu, Mehmet Tolga Akalın'ı temsilen Rıdvan Uz beylerin katılımlarıyla yapılan toplantıda, aday temsilcilerince hiçbir şerh ve itiraz beyanında bulunulmaksızın varılan komite kararı üzerindeki ortak görüş doğrultusunda, salonun fiziki şartları ve kapasitesi de dikkate alınarak; Kurultay delegeleri, il, ilçe ve belediye başkanlarımız ile önceki dönem milletvekillerimiz dışında katılımcı davet edilmemesi kararlaştırılmıştır" dedi.

OLGUN YANLIŞ BİLGİ PAYLAŞTI

Şeref Olgun'un "itirazsız" kabul edildiğini söylediği kararın toplantıda tartışmaya açılmadığı öğrenildi.

May1MHP'nin 16 Mayıs 2016'daki olağanüstü kurultayı için yaklaşık 100 bin ülkücü Ankara'da bir araya gelmişti. Ülkücüler, TOMO'larla durdurulmuş, kurultay yargı marifetiyle "yok" sayılmıştı. (Fotoğraflar: CiddiGazete- Arşiv)

Eski başkan eşyaların peşinde Eski başkan eşyaların peşinde

May2AKALIN 16 MAYIS'I HATIRLATTI

İyi Parti genel başkan adaylarından Mehmet Tolga Akalın, "katılımcısız kurultay" duyurusunun ardından MHP'nin 16 Mayıs 2016'daki olağanüstü kurultayını hatırlatan bir açıklama yaptı. Akalın'ın paylaşımı şöyle:

May13- 15 Mayıs 2016 günü karşımıza polis barikatları ve TOMA'ları çıkaranlar bugün de seyircisiz kongre teşebbüsünde bulunuyorlar. Şimdiden ilan ediyoruz: Biz de o günkü kararlılık, cesaret ve azimdeyiz.

May3- Büyük mücadeleler vermiş, canıyla, malıyla en zor sınavlardan geçmiş ve son bir yıldır yıpranmış, yorulmuş, hatta vaz geçme eğilimine girmiş dava arkadaşlarımıza yapılacak olan kongremiz büyük bir mesaj niteliğinde olacaktır.

May4- Birlikte yol yürüdüğümüz bütün mensuplarımıza yeni bir umut aşılayacağımız, iktidar hedefimizi tüm Türkiye’ye ilan edeceğimiz ve baştan beri ifade ettiğim üzere bir centilmenlik yarışı şeklinde geçecek kongremize azami seyircinin katılımını sağlamak, o coşkuyu, birlik beraberliği, iktidar hedefine yürüme azmini bütün Türk milletine ilan edip göstereceğimiz gün 27 Nisan olacaktır.

May5- Evet, salonumuz maalesef yeni ve büyük başlangıcımıza ev sahipliği yapacak kadar büyük olmayabilir. Ancak bizim mensuplarımızın büyük bölümü 15 Mayıs 2016 günü polis barikatlarının, TOMA'ların önünü miting alanına çevirecek kadar yürekli, haklı olduğu noktada hedefe yürümek için çileli yollardan geçmeyi bilen bir kitledir.

May15- Aradan geçen 8 yıla rağmen insanlar o gün oradaydık diye 15 Mayıs fotoğraflarını paylaşırken, büyük iktidar yürüyüşümüzün ilk gününde o insanları bu coşkudan mahrum etmeye kimsenin hakkı yoktur.

May6- Tabandan kopuk, küçük düşünen, emeği olmadığı, mücadelesinde yer almadığı partinin 2 gün daha sürecek kayyumluğunu abartan ve kendini belirleyici sananlara buradan çok açık ve net sesleniyorum:

May14- Biz milletimiz olmadan, milletimizle omuz omuza yürümeden kapalı kapılar ardındaki bir kurultaya asla razı değiliz. Temsili demokrasinin gereği belirleyici olan delegelerimizdir. Fakat teşkilatımızın her bir mensubu, her bir üyemiz, milyonlarca oy verenimiz, gözünü kongremize çevirmiş coşkumuzla umutlanacak milletimizin her bir ferdi bu kongreyi yakından takip etme hakkına sahiptir.

May7- Seyircisiz kongre yapmanın elbette tek bir gerekçesi var. Bunun farkındayız. Milletimizle kurduğumuz gönül köprüleri birilerini rahatsız etmiş görünüyor. Her türlü iletişim kanalını en etkin şekilde kullanarak oluşturduğumuz dip dalga, büyük kalabalıkların yeni başlangıç kongremizde yanımızda olacağını göstermektedir. Anlaşılan bu birilerinin hoşuna gitmemiştir.

May9- Kayyum pozisyonundaki kişinin; partimizin büyük iktidar yürüyüşünün kilometre taşı niteliğindeki kongremizi sönük bir hale getirme teşebbüsüne cevabımızı gerekirse 15 Mayıs 2016 günü olduğu gibi salon önünde vereceğiz. Milletimizle, dava arkadaşlarımızla her halükarda 27 Nisan günü buluşacağız. Bu coşkudan bir tek mensubumuzun bile mahrum kalmasına sebep olanları da tarih affetmeyecek biz de tarihin onları layık oldukları şekilde anması için elimizden geleni yapacağız.

May10- Ey halkım; evet genel başkan adayıyım ve inşallah kazanacağım. Fakat benim için kongre kazanmaktan daha önemli olan bu kutlu yürüyüşü milletimle omuz omuza yapmaktır.

May11- Ey milletim, ey İYİ Partimize oy verenler, ey teşkilatımız, ey üyelerimiz; tarih yazacağımız 27 Nisan 2024 günü hepinizi Söğütözü ATO Congresium'a bekliyoruz. SİZSİZ ASLA

RIDVAN UZ: EMRİVAKİ YAPILDI

Kurultayın düzenleme heyetinde yer alan İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz da yaptığı açıklamada Hakan Şeref Olgun'un açıklamasının doğruyu yansıtmadığını belirtti. Rıdvan Uz'un paylaşımı şöyle:

- Sayın Hakan Şeref Olgun tarafından yapılan açıklama maalesef gerçekleri yansıtmadığı gibi şahsımı ve diğer temsilcileri zan altında bırakacak niteliktedir.

- Genel merkezimizde gerçekleştirilen toplantıda pek çok konuda istişare yapılmış, bu konuda komitenin aldığı seyircisiz yapma kararı bize tebliğ edilmiş tartışmaya açılmamıştır.

- Sayın Buğra Kavuncu ve Sayın Yetkin Öztürk’ünde şahitlik edeceği üzere yapılan toplantı sırasında kongrenin seyircisiz gerçekleştirileceği tarafımız tebliğ edilirken ne fikrimiz sorulmuş ne de konuya ilişkin bir tartışma açılmıştır.

- Partimizin iktidar yürüyüşüne başlayacağı bu kongrenin bırakın seyircisiz olmasını, en yüksek katılımla gerçekleştirilmesi temel dileğimizdir. Bu konudaki görüşümüz net ve kesindir. Biz milletimizle o salonda birlikte olmak istiyoruz.

- Toplantıya adayların temsilcisi olarak katılan Sayın Buğra Kavuncu ve Sayın Yetkin Öztürk yaşanan sürecin en yakın şahitleri olup, konunun emr-i vaki şeklinde tebliğ edildiğini teyit edeceklerdir.