CiddiGazete- Musul’un Hamdaniye kasabasında bir düğün salonunda çıkan yangın nedeniyle en az 100 kişi hayatını kaybetti, 500 kişi de yaralandı.

Hristiyanların yoğunlukta bulunduğu Hemdaniye (Karakuş) kasabasında bugün akşam saatlerinde düğün sırasında salonda yangın çıktı.

HAVAİ FİŞEKLER YANGINA NEDEN OLDU

Yangına salon içerisinde patlatılan havai fişeklerin neden olduğu öğrenildi.

Görgü tanıkları, kapı tarafında tavanda başlayan yangının hızla yayıldığını ve tavanın çöktüğünü, bu nedenle içeride kalanların dışarı çıkamadığını aktardı.

GELİN VE DAMAT DA CAN VERDİ

Hayatını kaybedenlerin çoğunun dumandan boğulduğu belirtildi. Görgü tanıkları, gelin ve damadın da hayatını kaybettiğini söyledi.

Musul Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ahmed Hamdani, yangın nedeniyle şu ana kadar en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini, 500 kişinin de yaralandığını bildirdi. Yetkililer, salonda 800 kişinin bulunduğunu söyledi.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken Musul Sağlık Müdürlüğü Basın Sözcüsü Dr. Beşar Cadir de kentteki tüm hastanelerde yaralıları karşılamak için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Felaketin ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani de Musul Valisi Necim el-Cuburi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Genelkurmay başkanı öldü Genelkurmay başkanı öldü

Sudani, yangının kontrol altına alınması ve yaralılara acil müdahale için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.