Erdoğan: Siyasette yumuşama dönemi Erdoğan: Siyasette yumuşama dönemi

CiddiGazete- 14 Mayıs seçimleri arefesinde İyi Parti'ye dahil olup İstanbul'dan milletvekili adayı gösterilen Ece Güner, istifa ettiğini duyurdu.

Seçimlerin ardından genel başkan yardımcısı olan Güner, İyi Parti'nin CHP'li adayları desteklememe kararına tepki gösterdi.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "En azından İstanbul ve Ankara'da işbirliği için mücadele ettim. Çıkan kararı savunamayacağımı düşünerek yapabileceğim tek şey saygı duymak ve istifa etmektir" dedi.

"HÜR VE MÜSTAKİL GİRME KARARI"NI DOĞRU BULMADI

Ece Güner, İyi Parti'nin 4 Aralık'taki GİK toplantısından çıkan yerel seçimlere "hür ve müstakil girme" kararını doğru bulmadığını belirterek, "Bildiğiniz gibi en azından İstanbul ve Ankara'da iş birliği için mücadele ettim ve GİK toplantısında bu yönde güçlü şekilde söz almış, cesaretle mücadele etmiş az sayıda kişiden biriyim. Çıkan kararı savunamayacağımı düşünerek, yapabileceğim tek şey saygı duymak ve istifa etmektir. Yıllardır tek adam sistemine karşı mücadele ediyorum. Bağımsız bir hukukçu olarak ilkelerim doğrultusunda ülkem için mücadeleme devam edeceğim" ifadelerini kullandı.