CiddiGazete - Manisa eski İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in devletin verdiği tabancayı çaldırdığı ve bunu gizlediği öne sürüldü. Ceren'in olmayan silahıyla atış talimi yaptığına dair de sahte belge düzenlediği iddia edildi.

Manisa'nın eski emniyet müdürü Tayfur Erdal Ceren'in olay nedeniyle yargılandığı, ayrıca disiplin cezası aldığı da ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2016 yılında Tayfur Erdal Ceren'e "silahını kaybettiği ve resmi makamlara bildirmediği" gerekçesiyle, "20 ay uzun süreli ve 4 ay kısa süreli kademe ilerlemesinin durdurulması cezası" verdi.

Disiplin cezasının haricinde Ceren, Manisa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan" suçu işlediği gerekçesiyle de yargılandı.

Ceren'in İstanbul'da Asayiş Şube Müdürü olduğu dönemde demirbaş silahını çaldırdığı ve bunu bildirmediği iddia edildi. Bunun yanısıra Ceren'in tanıdıkları aracılığıyla Trabzon'da el yapımı bir silah yaptırdığı ve çaldırdığı silahın seri numarasını tabancanın üzerine yazdırdığı ifade edildi.

PARA CEZASI VERİLDİ

Yaralı astsubay şehit oldu Yaralı astsubay şehit oldu

Mahkeme kararında, Ceren'e bu nedenle disiplin cezası verdiği de hatırlatıldı. Ancak yaşananlar bununla da sınırlı kalmadı. Mahkeme tutanaklarında, Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün atış yeri cetvellerinde Ceren'in kaybettiği silahıyla atış yapmış gibi düzenlemeler yaptığının belirlendiği ifade edildi. Ceren, atış cetvellerindeki imzanın kendisine ait olduğunu kabul etti. Mahkemenin 10 Şubat 2020'de verdiği gerekçeli kararında, Ceren'e "Resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan" suçu işlediği belirtilerek 900 TL adli para cezası verildi. Daha önce suç işlemediği gerekçesiyle de hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Tayfur Erdal Ceren, 11 Kasım 2015'te hakkında açılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

(Birgün)