CiddiGazete- Deprem sonrası Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçiş süreci için 10'ar bin lira nakdi yardım yapacağız" sözünü tekrarladı.

Açıklamasında yağma olaylarına dikkat çeken Erdoğan, "Bazı yerlerde maalesef, bakıyorsunuz, marketlere, AVM'lere yağma oluyor. Devlet, OHAL'le bu yağmalama gayretlerine müdahale etme imkanını yakalayacaktır" dedi. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

KARAVANA SIKINTISI VAR

- Bir taraftan konteyner çalışmalarımız, diğer taraftan yurt dışından gelecek konteynerlerimizi var. Gelen konteynerlerimizi illere dağıtacağız. Bazı bölgelerde karavanalarla sıkıntısı olan vatandaşlarımızın sıkıntısını giderme içerisinde olacağız.

- Süreci ne yazık ki siyasi istismara yönlendirenler var. Bu istismara benim halkım izin vermeyecektir. Bugün OHAL ile ilgili TBMM'de kanunun 3 ay süreyle ilanını yapacağız. Cumhurbaşkanı olarak ben şu anda imzamı attım ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün Meclis'te yapılacak oylama ile OHAL yürürlüğe girmiş olacak.

- Hiç endişe etmeyin, biz bugüne kadar Van'da devasa depremi nasıl atlattıysa, Malatya'da Bingöl'de, İzmir'de nasıl atlattıysa orada binalara sahiplerine hızla yaparak teslim ettiysek aynı şekilde bu 10 ilimizde de bunu süratle yapacak, konutları teslim edeceğiz.

SOYLU, "KÜÇÜK OLAYLAR" DEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyuna yansıyan yağma görüntüleri üzerine, şu açıklamayı yaptı:

- Bir İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Bazı yerlerde yağma haberleri gibi haberler söz konusu. Bunlar 1-2 münferit, onlar da küçük olaylar. Onlar da hemen tespit edildiler.

- Yönetilemezlik duygusu oluşturmak vatandaşa yapılabilecek en önemli yanlıştır. Türkiye'de böyle bir olay söz konusu değildir.

- Bütün bunları büyütmek yönetilemezlik durumu ortaya koymak hele bu dönemde bize değil, vatandaşlarımıza karşı yapılmış önemli bir yanlıştır.