CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Balıkesir mitinginde konuştu. 14 Mayıs'taki kritik seçimler için mesaj veren Akşener, "Bir oyunuz Kemal’e bir oyunuz da Meral’e. Başbakan olmayı Allah var çok istiyorum, bedavadan olmaz, oylarınızla olur" ifadelerini kullandı.

Akşener konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet İttifakı'na yönelik "Öcalan'ı serbest bırakacaklar" suçlamasına da cevap verdi. Akşener, "Bir tarafta şu meydanlara çıkmış yalanlar söylemiş Recep Bey, çıkıp bizim teröristleri çıkaracağımızı söylemiş. Oscar ödüllü bir tiyatro eseri, önce aynaya bak. Sol elinde bebek katili var, sağ elinde Gaffar Okkan'ın katilleri var. Terör örgütleriyle sen el elesin" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Bir tarafta bir haftada 36 bin imza atmak zorunda olan, her şeyi iki dudağının arasına bağlamış tek adam sistemi, ucube sistem; diğer tarafta ise yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü uygulamayı söz veren ve bunu uygulayacak olan Millet İttifakı… Bir tarafta şu meydanlara çıkıp hiç utanmadan yalan söylemeyi, iftira atmayı marifet haline getirmiş Recep Bey...

- En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu o da yeni yatacak. Bu emekli maaşının artmasının sebebi biziz. 3 sene boyunca esnaf gezdim. En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkaracağız.

- Balıkesir'de 50 bin kayıtsız işçi var. 15 Mayıs'ta inşallah inşallah 100 bin öğretmen atayacağız. Çiftçinin ektiği ürünlerin taban fiyatını açıklayacağız. Düşük çıkarsa biz size sübvanse edeceğiz. Atanamamış birçok KPSS mağduru var mülakatı da ortadan kaldıracağız. Köy okullarını açacağız. Öğretmen, veteriner, ziraat mühendisi atayacağız.