CiddiGazete- İsrail ile Hamas arasında varılan mutabakat kapsamında karşılıklı esirlerin serbest bırakılmasına bugün de devam etmesi beklenirken sürpriz bir gelişme yaşandı.

Hamas, rehinelerin serbest bırakılmasının ertelendiğini duyurdu ve gerekçe olarak İsrail'in Gazze'nin kuzeyine yönelik insani yardıma izin vermemesini gösterdi. Hamas'tan yapılan açıklamada, "İsrail, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'nin kuzeyine insani yardımların girişiyle ilgili mutabakata uyana kadar esirlerin serbest bırakılması ertelendi" denildi

Açıklama, Hamas'a yakın Aksa Radyosu'nun "El Kassam Tugayları'nın esir takası anlaşmasına göre serbest bırakılacak İsrailli esirleri Gazze'de Uluslararası Kızılhaç Örgütü yetkililerine teslim etmeye başladığını açıkladığı" yönündeki haberinin ardından geldi.

Hamas, daha sonra bir açıklama daha yaptı ve "İsrail anlaşmaya bağlı kaldığı sürece biz de anlaşmaya bağlı kalacağız" ifadeleri kullanıldı.

ESİRLER BIRAKILMAZSA İSRAİL SALDIRACAK

Times of Israel'de yer alan haberde, İsrailli yetkililerin Hamas'ın bugün teslim edilmesi beklenen esirlerin serbest bırakılmasını ertelemesine ilişkin değerlendirmede bulunduğu belirtildi.

Adı açıklanmayan İsrailli güvenlik yetkililerinin, Hamas'ın esirleri gece yarısına kadar serbest bırakmaması halinde Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırısına yeniden başlama tehdidinde bulunduğu ifade edildi.

Haberde söz konusu yetkililerin, "Hamas, esirlerin gece yarısına kadar serbest bırakılmaması halinde İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki kara harekatına devam edeceğinin bilincinde" ifadesine yer verildi.

KATAR: ENGELLER ORTADAN KALKTI

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, takasın gerçekleşmesinin önündeki engellerin ortadan kaldırıldığını belirtti ve "Bu gece, 39 Filistinli esire karşılık 13 İsrailli esir serbest kalacak" açıklamasında bulunuldu. Öte yandan İsrail medyası, Hamas'ın 13 İsrailli ve 7 yabancıyı bu gece serbest bırakacağını duyurdu.

ABD'den tarihi 'esrar' hazırlığı! ABD'den tarihi 'esrar' hazırlığı!

HAMAS 17 REHİNE TESLİM ETTİ

İsrail ordu sözcüsü, Hamas'ın bıraktığı rehinelerin Kızılhaç tarafından Mısır'a teslim edildiğini açıkladı.

Verilen bilgiye göre rehinelerin 13'ünün İsrailli, 4'ünün Taylandlı olduğu belirtildi.

Rehineleri taşıyan konvoy, Kerem Şalom Sınır Kapısı'ndan İsrail'e giriş yaptı.