CiddiGazete- KAN'da konuşan analist Roi Şaron, İsrail yönetiminin esir takasıyla ilgili "Hamas'ın taleplerini kabul ettiğini ve karşı tarafın cevabını beklediğini" iddia etti.

"Bir anlaşmaya varmaya her zamankinden daha yakın olduğumuz için şu anda kritik saatlerdeyiz" diyen Şaron, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde Hamas İsrail'e bir teklif iletti ve Hamas'ın şart ve taleplerinin kabul edilmesi konusunda İsrail'de mutabakata varıldı. Artık top Hamas'ın sahasında ve Hamas’ın aslında sorumluluk ve ciddiyet göstermesi gerekiyor. Olumlu yanıt verirse doğrulanabilir bir anlaşmaya girmiş olacağız."

ABD Başkanı Joe Biden da yaptığı açıklama ile "esir takası anlaşmasının yakın olduğunu" söylemişti.

İSRAİL VE HAMAS'IN "REHİNE" AÇIKLAMALARI

İsrail ile 7 Ekim'den beri çatışan Hamas, sık sık elinde tuttuğu rehinelerle ilgili bir anlaşma yapılması gerektiğini gündeme getiriyordu.

Hamas Türkiye'ye taşınır mı? Hamas Türkiye'ye taşınır mı?

Örgüt, bu anlaşmanın ateşkesi de içermesi gerektiğini belirtirken İsrail tarafı ateşkesi içeren bir anlaşmaya şiddetle karşı çıkıyordu. Başta İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu olmak üzere İsrailli yetkililer, "Hamas yok olana kadar savaşın devam edeceğini belirterek" bir ateşkesi reddeden açıklamalar yapmıştı.