CiddiGazete- Erzincan İliç'te bugün meydana gelen altın madeni faciası için Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ iki önce uyarılarda bulunmuştu.

Kaçınılmaz doğa faciası ve can kayıpları için özellikle AKP'li yetkililerin ve şirketin açıklamalarını inandırıcı bulmayan vatandaşlar, Ümit Özdağ'ın ifadeleriyle gerçekleri öğrendi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, faciayla ilgili şöyle dedi:

İliç'te yaşanan felaket göz göre göre olmuş. Sabah vardiyasının başında 6 işçi topraktaki çatlağı görüp burada çalışmayız demiş ve alanı terk etmiş.

Bu 6 kişi bu şekilde kurtulmuş. Kesinleşmiş 9 kişi göçük altında.

Olay vardiya değişim saatinde olmuş.

Kırıcılar ve kamyonların olduğu sahada olmuş. 150-200 kişinin bulunabileceği bir saha orası ve henüz tespit edememişler ordaki insan sayısını.

VALİ: "SIZMA OLSA SİZE AÇIKLARIZ!"

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu da İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin yaptığı açıklamada "Şu anda önemli olan bu toprak altında kalan vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaşıp, onları sağ salim çıkarmak. Onun için biz gerekli tüm bilgileri vereceğiz. Bakın toprak diyoruz, biz gittik bütün arkadaşlarımızla hem sağ taraftaki hem de sol taraftaki toprak kaymasını gördük. Şu anda bütün arkadaşlar ölçümleri yapıyorlar. Ankara'dan ekipler yola çıktı geliyorlar. Şu anda bizim için en önemli olan toprak altında kalan vatandaşlarımızı sağ salim çıkarmak. Bu konuyla ilgili bütün ekiplerimiz burada.

Vali Aydoğdu, siyanür iddialarına dair "Şu anda bir sızma söz konusu değil. Olsa bunu size açıklarız. Fırat Nehri'ne sızma söz konusu değil. Toprak kayması oldu, yani bu toprak kayması dışında herhangi bir problem yok" iddiasında bulundu.

Yıldırım düştü uzman çavuş şehit oldu Yıldırım düştü uzman çavuş şehit oldu

BAKANLIK: MENFEZİN KAPAKLARINI KAPATTIRDIK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Vali Aydoğdu'nun ifadelerinin aksine tehlikeli bir tablo ortaya çıktığı vurgulandı.

Bakanlığın açıklamasında şöyle denildi: "Toprak kaymasının hemen ardından Bakanlığımız Merkez ve İl Müdürlüğümüz Denetim Ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık."