CiddiGazete- Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurula gitme kararı alan Fenerbahçe Kulübü, "Futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi" gündemiyle Ülker Stadı'nda toplandı.

Fen 2N2Genel Kurul, Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik'in çoğunluğun sağlandığını duyurmasıyla başladı.

Erol Bilecik konuşmasında "Sevgili Fenerbahçeliler... Bu tarihi bir yere not edin. Bugün Fenerbahçe camiası olarak tarihe geçecek bir gün yaşıyoruz. Mevcut hazirun sayımızı paylaşmak istiyorum. Minimum sayı olan 22 bin 588 sayısını aşmış bulunmaktayız. Bugün, hakkımızı aramak için ayağa kalkacağımız gündür. Fenerbahçe'nin yıllarca karşı karşıya kaldığı planlı operasyonlara karşı atılacak adımları belirleme günüdür" dedi.

Bilecik konuşmasında, "Fenerbahçe ayağa kalkarsa, Türkiye ayağa kalkar. Siyasetin bulaşmadığı her branşta Fenerbahçe her zaman zirveye oynar. Bize yapılan yanlışları yarına da, yanlarına da bırakmayacağız. Çünkü Fenerbahçe bize Atamızın emanetidir" ifadelerini kullandı.

Fener 2N1ALİ KOÇ KARARI AÇIKLADI

Nuri Şahin ile görüşülecek Nuri Şahin ile görüşülecek

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından izlenecek yol haritasıyla ilgili şu konuşmayı yaptı:

"Fenerbahçe camiasının tüm paydaşları ile yaptığımız konuşmalarda en az kabul gören alternatif, ligden çekilmek. Bu nedenle ligden çekilme alternatifini 3 ay sonra yapılacak bundan sonraki genel kurula kadar tamamen masadan kaldırıyoruz. Fenerbahçe kaptanları, istediğiniz oldu, çıkın ne yapacaksanız yapın, bizi şampiyon yapın."

Ali Koç, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa final maçı için ise "Fenerbahçe taraftarına bir kez daha sesleniyorum. Lütfen Urfa'ya seyahat planı yapmayın. Süper Kupa biletlerini rezerve etmeyin. Süper Kupa maçına çıkıp çıkmama konusunu sizin oyunuza sunanacağız" açıklamasında bulundu.

ALİ KOÇ VE İSMAİL KARTAL'A ALKIŞLA DESTEK

Statta düzenlenen toplantı öncesinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Teknik Direktör İsmail Kartal, alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde alana giriş yaptı.

Ali Koç ve İsmail Kartal'a futbolculardan Bright Osayi-Samuel ve Ferdi Kadıoğlu da eşlik etti.

Başkan Koç ve beraberindekiler, tribünlerde yerini alan kongre üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı.

Fen 2N3FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR ERKEN SAATTE GELDİ

Ülker Stadı'nın kapılarının 17.00'den itibaren açılacağının duyurulmasına rağmen sarı laciverti taraftarlar erken saatte stada akın ettiler.

Taraftarlar tribündeki yerlerini almaya başlarken, "Maraton tribünü" adı verilen kısımda konuşmalar için platform kuruldu ve dev bir Fenerbahçe bayrağı maraton tribününe asıldı. Taraftarlara girişte iftarlık paketler dağıtıldı.

Başkan Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal ve futbolculardan Osayi Samuel, Mert Hakan Yandaş ile Ferdi Kadıoğlu bir ara sahaya çıkarak taraftarları selamladı. Başkan ve futbolculara tezahüratlar yapıldı.