CiddiGazete- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Noterler Birliği'nde düzenlenen 'Yarının Dünyasında Bugünün Çocuk Hakları" konulu panelde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bahçeli'den İyi Parti yorumu Bahçeli'den İyi Parti yorumu

Yılmaz Tunç, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in polis müdürlerinin oteli olduğu ve buralarda fuhuş yaptırıldığıyla ilgili soruya şu cevabı verdi:

"Yargı makamlarına bildirilmesi, Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesi lazım. Bu anlamda eğer böyle bir iddia varsa üzerine üzerine gidilmesi gerekir. İddia noktasında somut eğer bilgiler varsa bu bilgileri sayın Akşener'in yargı makamlarımızda Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile paylaşmasında çok büyük yarar olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

OGÜN SAMAST KONUSU

Tunç ayrıca Ogün Samast'ın tahliyesi için de "Son iddianame süreciyle ilgili kamuoyunun bilmediği bazı hususlar var. Bu konular yargısal süreçlerle ilgili. Değerlendirmesini yapacak olan yargı makamlarıdır" ifadelerini kullandı.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şile'de düzenlenen Seçim Hazırlıkları ve İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Oteli olan polis müdürleri var. O otellerde fuhuşun ötesi, öksüz kızlar çalıştırılıyor" ifadelerini kullanmıştı.