CiddiGazete- Galatasaray, Süper Lig'in 27. haftasında Antalyaspor'u konuk etti.

Rams Park'ta oynanan karşılaşmayı sarı kırmızılı ekip ilk yarıda gelen gollerle 2-1 kazanarak liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den devraldı.

Karşılaşmanın 12. dakikasında penaltı vuruşunu gole çeviren Kerem Aktürkoğlu, 45+1. dakikada bir gol daha buldu. Kerem, 59. dakikada ise bir penaltı vuruşunda meşin yuvarlağı direğe nişanladı. Antalyaspor'un tek golü 33. dakikada Sander van de Streek'ten geldi.

Bu sonuçla Galatasaray, sahasındaki yenilmezlik serisini 31 maça çıkardı.

MAÇIN HİKAYESİ

Samsun'u Aytaç Kara yıktı Samsun'u Aytaç Kara yıktı

Galatasaray, 12. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun penaltıdan kaydettiği golle öne geçti. Sander van de Streek'in, Tete'ye ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Abdulkadir Bitigen, VAR uyarısıyla pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu, kaleci Helton Leite ve topu ayrı köşelere göndererek skoru 1-0 yaptı.

MUSLERA'NIN HATASI GOL OLDU

Antalyaspor, Fernando Muslera'nın hatası sonrası 33. dakikada Sander van de Streek ile beraberliği yakaladı. Jakub Kaluzinski'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Muslera'nın dokunamadığı topu önünde bulan Sander van de Streek, arka direkten gelişine yaptığı vuruşla tabelayı eşitledi: 1-1

ÖNCE OFSAYT, SONRA GOL

İlk yarının uzatma dakikalarında Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu ile bir gol daha buldu. Lucas Torreira'nın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Carlos Vinicius'un kafa vuruşunda Helton Leite topu uzaklaştırdı. Dönen topu önünde bulan Kerem Aktürkoğlu yakın mesafeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Ancak yardımcı hakem, Carlos Vinicius için ofsayt bayrağını kaldırdı. Daha sonra yapılan VAR kontrolü sonrasında gol geçerli sayıldı: 2-1

Bu golle ilk yarı Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

KEREM PENALTI KAÇIRDI

Galatasaray, ikinci yarıda bir penaltı daha kazandı. 59. dakikada Erdoğan Yeşilyurt'un Derrick Köhn'e ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı için topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu'nun yaptığı vuruşta top üst direkten geri geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.