CiddiGazete- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan hakkındaki iddialar, kamuoyunun gündemine oturdu.

Diyanet'in makam aracı sevdası Diyanet'in makam aracı sevdası

Erol Erkan, Merkez Bankası'nda çalışan bir kişiyi işten çıkardı. İşten çıkarılan Büşra Bozkurt'un iddiasına göre başka bir banka çalışanı da Erol Erkan tarafından tokatlandı.

Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'ya konuşan Erol Erkan iddialarla ilgili olarak, "Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım sayılır. Bu tür bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım doğrusu?" cevabını verdi.

"SÜREÇ 5 OCAK VE ÖNCESİNDE BAŞLADI" İDDİASI

Erkan hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak şu iddialarda bulundu:

"Birileri düğmeye bastı ne yazık ki. Yalan haberleri, sistematik olarak devreye aldılar... Bu süreç 5 Ocak ve öncesinde başladı. Merkez Bankası'nda çalışan, bugünkü dayak attığım söylenen Kübra adlı bir kadın çalışan, Başkan ile görüşmek istiyor. Ancak Başkan ABD’de olduğu için görüşemiyor. Annesi ve babası olarak bizimle görüşmek istiyor. Bize anlattıkları dehşet vericiydi. Güya ben Kübra hanımı tokatlamışım.

Güya ben bir kadın çalışanı tokatlamışım diyerek bankada dedikodu çıkarılacak ve haber yapılacakmış. WhatsApp mesajlarında da Kübra adlı çalışanın adını kullanarak bizlere iftira atılacağı, başkanın da bizler üzerinden yıpratılarak itibarının yerlere serileceği amaçlanmıştı. Akşam da kendisine teşekkür mesajı gönderdik. Yaptığı tam anlamıyla iyi bir insanlık örneğiydi. Mesajlarda görebilirsiniz. Tarih 5 ve 6 Ocak. Kübra kızımız, sağ olsun Gaye Hanımla görüşmek için de bayağı çabalamış. Mesajlarda da belirtildiği gibi atılan iftiraya alet olmak istemiyor Kübra kızımız. Diyor ki 'Ben kim olursa olsun iftiradan, kul hakkından korkarım. İnanıyorum ki er ya da geç, her şey ortaya çıkacak."

Erol Erkan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ve aile olarak da kendilerinin yargı sürecini başlatacağını aktardı.

NE OLDU?

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkartıldığına yönelik CİMER şikâyetiyle gündeme gelen Büşra Bozkurt, "CİMER'deki şikayetlerim eksik bile" dedi. Kendisi gibi onlarca personelin mağdur olduğunu belirten Bozkurt, baba Erkan'ın bir çalışanı tokatladığına ilişkin kamera kayıtları olduğunu söyledi.