CiddiGazete- İdris Nebi Hatipoğlu, 14 Mayıs'ta İyi Parti'den Eskişehir Milletvekili seçildi. Hatipoğlu, seçim öncesinde bir yerel kanala çıkmış, "İyi Parti muhalefette kalırsa AKP'ye geçer misiniz?" sorusu üzerine şu cevabı vermişti: "Hayır tabii ki geçmem AKP'ye; ne işim var. Ben İyi Parti'deyim. İyi Parti olarak devam edeceğiz. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem."

Nebi Hatipoğlu 19 Eylül'de ise "Yerel seçimde bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir" deyince eleştirildi.

2 Kasım'da İyi Parti'den istifa eden İdris Nebi Hatipoğlu, 8 Kasım'da AKP'ye transfer oldu.

31 Mart yapılacak yerel seçimlerde AKP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Hatipoğlu, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle bugün kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

MÜJDE DİYE PARA TEKLİF ETTİ

Eskişehir'de basının sorunlarının konuşulduğu toplantıda İdris Nebi Hatipoğlu'nun size "büyük bir müjde vermek istiyorum" diye başladığı konuşması ise yakışıksız ifadelerle devam etti.

Basın mensuplarının çok düşük maaş aldığını söyleyen Hatipoğlu "Belediye başkanlığını kazanmam halinde, gazetecilere belediyenin çeşitli birimlerinde ve komisyonlarında görev vereceğim. Ayrıca tüm gazetecilere o dönemin asgari ücretinden maaş verecegim" dedi.

"RÜŞVET GİBİ VAAT"

AKP'de troller için temizlik harekatı AKP'de troller için temizlik harekatı

İdris Nebi Hatipoğlu'nun rüşvet gibi vaadine ilk tepki Eskisehir Gazeteciler Cemiyeti'nden geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

- Bir belediye başkan adayı basın kuruluşlarına destek vermek istemesi normal ancak çalışanlara rüşvet gibi vaad doğru değildir.

- Bir de bir süre gazete sahipliği yapan Hatipoğlu'nun bu vaadi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde söylemesi gazetecileri incitmiştir.

- Hatipoğlu'nun bu vaadini bir rüşvet vaadi olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz.

"SICAK KOLTUĞUNDAN AHKAM KESENLER..."

Gazeteciler cemiyetinin tepkisine sosyal medya hesabından cevap veren Nebioğlu şöyle dedi:

"Bugün Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla medya mensuplarına verdiğimiz yemekte, gazeteci dostlarıma yönetimi devraldığımızda destek sözü verdim.

Neden mi? Çünkü 4. Kuvvet medya şehrimizde doğru işlemezse şeffaf bir belediyecilik anlayışı yerleştiremeyeceğimize inanıyorum.

Adına yerel medya dediğimiz yapı ne kadar kuvvetli olursa, bir şehir o kadar iyi ve katılımcı yönetilir. Bu nedenle de gazeteci dostlarımıza yerel basın mensuplarına destek sözü verdim. Hem de hiçbir siyasi ya da başka bir ayrım yapmadan. Bunu da hem şehrim için, hem de zor şartlarda halkın haber alma özgürlüğü için karda, kışta, en zorlu koşullarda ter döken basın emekçileri için yapacağım.

Peki mevcut yönetimin kadrolu destekçilerinden Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti basın emekçilerine destek sözüm için ne demiş? Çok incinmişler. Arkadaşlar duyan duymayan kalmasın!

Eskişehir’de kimseye bir faydası olmayan yönetim anlayışı sona yaklaşmıştır.

Ben basın emekçileri dahil, bu şehri oluşturan hiçbir meslek grubunu yalnız bırakmayacağım. Tüm hemşehrilerimin dertleri ile dertlenecek, her bir meslek grubuna katkı sağlayacağım. Emeklisi, öğrencisi, işçisi, çiftçisi, kadını, erkeği herkesin hayatına pozitif anlamda dokunacağım.

Kendinden başka kimseyi düşünmeyen, bu hayatta bir kişiye faydası dokunmamış, sıcak koltuğundan ahkam kesenler de buyursun incinsin."