CiddiGazete

İstanbul Havalimanı, yolcular için yeni bir uygulamayı devreye aldı. Bu kapsamda havalimanı işletmecisi İGA, yolcu konforunun arttırılmasına yönelik dış hatlar terminaline giden yolcu katında İGA Sleepod isimli uyku kapsülü modelini hayata geçirdi. Özellikle Uzakdoğu’da yaygın olarak kullanılan ve dünya geneline yayılan uyku kapsülü uygulamasıyla bireyler, büyük otel odalarına ihtiyaç duymadan dinlenme ve uyku gibi gereksinimlerini karşılayabilecek.

UYKU KAPSÜLÜNÜN SAATİ 9 EURO

Uyku kapsülleri yolcular tarafından saati 9 euro olarak kiralanabilecek. Hijyen konusu da ön planda tutulduğu için her yolcuya tek kullanımlık çarşafları ücretsiz olarak verilecek. Yolcular battaniye ve yastık gibi ek hizmetler talep etmeleri durumunda ise bunlara 2 euro karşılığında sahip olabilecek. Kullanılan malzemeler görevli personeller tarafından her kullanımdan sonra kaldırılarak kuru temizlemeye gönderilecek.

YOLCU İHTİYAÇLARINA GÖRE

Öte yandan, mini kabinlerin içi yolcuların ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlandı. Kabinlerin içerisinde USB girişi ve priz yer alıyor. Yolcular böylece cep telefonlarını ve diğer elektronik cihazlarını çalıştırabilecek veya şarj edebilecek. Uyku kabininin alt kısmında ise yolcunun el bagajını koyacağı özel bir alan yer alıyor. Böylelikle yolcular uyudukları süre boyunca el bagajlarını veya kişisel eşyalarını kendi uyku kabinlerinin alt kısmında muhafaza edebiliyor.