CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı ziyaretin ardından makam aracına binerken gazetecilere sinirli bir şekilde "Belediyesinin suyunu içmeyin" dediği görüşmenin ardından Mesut Özarslan Portaş'a genel müdür olarak atandı.

Erdoğan Müsavat Dervişoğlu'nu aradı Erdoğan Müsavat Dervişoğlu'nu aradı

ABB'deki meclis üyesi sayısı gözetilerek yapılan atamanın ardından Mesut Özarslan, Adnan Beker ve Yüksel Arslan'ın da yer aldığı gruba dahil oldu.

Adnan Beker ve Yüksel Arslan'ın İyi Parti'den milletvekili seçilmesinin ardından ABB'deki etkinliği artan Mesut Özarslan, Nevşehir eski belediye başkanı Rasim Arı'nın "başkan danışmanı", ilahiyatçı İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu'nun da inşaat ve asfalt işleri yapan Portaş'a yönetim kurulu üyesi yazılmasında başrol oynadı.

NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

31 Mart 2024'teki seçimlerde Etimesgut'a İyi Parti'den belediye başkan adayı olmayı hesaplarken CHP ile yol ayrımının ortaya çıkması Mesut Özarslan'ın da planlarını bozdu.

Lüks yaşam şekliyle dikkat çeken Mesut Özarslan, önce CHP genel merkezine yanaştı. CHP'den Özarslan'a kırmızı kart gösterilince bu kez İyi Parti'den seçilip seçilemeyeceği hesabı gündeme geldi. Siyaset gerçeğinden uzak adaylık projesi sonuçsuz kalan Mesut Özarslan, ne yapacağını şaşırdı.

Sosyal medya hesabında simetri paylaşımlara hız veren Özarslan, bir İyi Parti'den, bir Mansur Yavaş'tan RT yapmaya başladı.

Aday olma ihtimalini göz önünde bulundurarak Portaş'taki görevinden istifa ettiği söylenen Mesut Özarslan'ın geri dönme ihtimali olduğu o nedenle Portaş'ın internet sitesindeki "yönetim" bilgilerinin yer aldığı sayfadan isminin silinmediği görüldü. Mesut Özarslan daha önce İyi Parti Ankara kurucu il başkanlığı yapmıştı.