CİDDİGAZETE

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda büyük çaplı orman yangını çıktı. Bölgeye çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabahın ilk ışıklarıyla yangına havadan müdahalenin de başlayacağını söyledi ve "Yangının iki kolundan birisi olan Behramlı hattını tuttuk" ifadelerini kullandı. Pakdemirli, "Alçıtepe hattındaki yangın, yerleşim alanlarına 6 kilometre üzerinde bir mesafede. Şu an için yerleşim alanlarına bir tehdit yok. Buralara varmadan inşallah yangını durdurmuş oluruz" dedi.

Yangın, saat 22.30 sıralarında ilçeye bağlı Behramlı köyündeki ormanlık alanda çıktı. Bilinmeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Behramlı Köyü yakınlarında başlayan yangının bir kolunun köye doğru, diğer kolunun ise Davutbeyin Çiftliği mevkiine doğru ilerlediği öğrenildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ise yangına çok sayıda arazöz ve itfaiye aracıyla müdahale etmeye başladı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: BEHRAMLI HATTINI TUTTUK

Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınına bağlanan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangına 14 dakika içinde ilk müdahale yapıldığını söyledi.

Yangın bölgesinde 35 km şiddetle rüzgarın estiğini söyleyen Pakdemirli, ekiplerin yoğun bir çalışma sürdürdüğünü aktardı.

Sabahın ilk ışıklarıyla yangına havadan müdahalenin de başlayacağını duyuran Pakdemirli, "İyi bir haber Behramlı hattı ve Alçıtepe hattı iki hattan ilerliyor. Alçıtepe hattı güney batı yönden devam ediyor ama Behramlı hattını tuttuk" diye konuştu.

Pakdemirli, "Alçıtepe tarafını da en kısa zamanda kontrol altına alma konusunda gayretlerimiz sürüyor. Alçıtepe hattındaki yangın, yerleşim alanlarına 6 kilometre ve üzerinde bir mesafede. Şu an için yerleşim alanlarına bir tehdit yok. Buralara varmadan inşallah yangını durdurmuş oluruz" dedi.