Tatilcilerin gidişi gibi dönüşü de facia haberleriyle gündeme gelmeye başladı...

Alınan önlem ve yapılan tüm uyarılara rağmen Erzincan'da meydana gelen trafik kazasında üçü çocuk yedi kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

Hüseyin Adıbelli'nin kullandığı 34 JD 4252 plakalı otomobil sabah saatlerinde Erzincan-Sivas Karayolunun Heybeli köyü kavşağında karşı yönden gelen Kamil Karataş idaresindeki 34 LJ 1087 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada 10 kişinin bulunduğu her iki otomobildeki sürücüler ile yanındaki kişiler, araçlarda sıkıştı.

Olay yerine sevk edilen jandarma, polis ve AFAD ekiplerince araçlardan çıkartılan bu kişilerden ilk belirlemelere göre Adıbelli ile Karataş'ın da aralarında bulunduğu üçü çocuk yedi kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

Yaralılar, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. (AA)

BİLANÇO ÇOK AĞIR

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin yedinci gününde Adana, Uşak, Ordu, Malatya, Kırıkkale, Aydın, İstanbul, Zonguldak, Denizli, Konya, Karaman, Aksaray, Erzincan ve Sivas'ta meydana gelen trafik kazalarında 14 kişi öldü, yaralanan 91 kişi hastanelere kaldırıldı.

ÖLÜ SAYISI 114'E, YARALI SAYISI 601'E YÜKSELDİ

Böylelikle yollarda trafik yoğunluğunun başladığı 17 Ağustos Cuma günü mesai bitiminden Kurban Bayramı tatilinin altıncı gününe kadar yurt genelinde şehirlerarası ve şehiriçi yollar ile kırsal yerleşim birimlerinde meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 114'e, yaralananların sayısı 601'e yükseldi.