CiddiGazete- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde öldürülmekten silahın tutukluk yapmasıyla kurtulan Emekli Albay Güven Şağban hayatını kaybetti. Güven Şağban, son yolculuğuna yarın Ankara'da uğurlanacak.

NEDEN VEFAT ETTİ?

Güven Şağban, Hakkari Yüksekova'da görev yaparken ağır kış şartlarında ciğerlerinden ciddi rahatsızlık geçirip tedavi oldu. Ardın 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında FETÖ'cü teröristler, ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra ağzını da bantlayarak nefes almasını zorlaştırdılar.

Önceki rahatsızlığı tetiklenen Şağban, 15 Temmuz'dan sonra sürekli tedavi görmeye başladı ve hasarlı akciğerleri kahraman subayı daha fazla taşıyamadı.

FETÖ'NÜN YAPAMADIĞINI SOYLU YAPTI

Şağban bir açıklamasında, "Harp Okulu'nda en sağlam devre olarak bilinen subayları FETÖ emekli edemedi ama Süleyman Soylu etti" demişti.

ATATÜRKÇÜ SUBAY

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hayatını kaybeden Güven Şağban'ın vefatının ardından şu ifadeleri kullandı:

- 15 Temmuz öncesi vatan için göreve çağrılan askerlerimizden, o gece üniformasını giyip Jandarma genel komutanlığına gidip, FETÖ'cü çete tarafından rehin alınan jandarma kurmay albay Jandarma İstihbarat Başkanlığı Plan ve Güvenlik daire başkanı, avukat, AYİM üyesi Güven Şağban hakka yürüdü.

- Allah rahmet eylesin.

- 15 Temmuz'dan sonra Güven Şağban tasfiye edilen Atatürkçü subaylardan birisi oldu.

- Elinde silah olan şerefsiz ise TEM Daire Başkanı Turgut Aslan'ı başından vuran FETÖ'cü Erkan Öktem.

- Öktem, koruma polisi Hasan Gülhan'ı da öldürmüştü.

- Öktem, kamera kayıtlarına rağmen "Ben yapmadım" diye inkar etti.

- Mahkeme Ökten'i müebbet hapse mahkum etti.

- FETÖ ile gerçek mücadele Zafer Partisi tarafından gerçekleştirilecek.

GÜVEN ŞAĞBAN KİMDİR?

Güven Şağban, 1969 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde doğdu. İlkokulu Ankara'da, ortaokul ve liseyi Kütahya’nın Simav İlçesinde tamamladı. 1990 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 2000 yılında ise Kara Harp Akademisi'nden mezun olan Güven Şağban, jandarma sınıfında görev yaptı. Takım, bölük, ilçe jandarma komutanlığı ile kurmay subay olarak hizmet vermiş, olan Şağban ayrıca şube müdürü ve daire başkanı olarak da TSK'da çalıştı.

2007-2008 yıllarında İtalyan Güvenlik Akademisini tamamladı ve 2011-2013 yılları arasında Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde üye olarak görev yaptı. Güven Şağban, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı Plan ve Güvenlik Daire Başkanı iken, 15 Temmuz darbe girişiminde rehin alındı ve gazi oldu.

Huzurevinde dedelerin kavgası: 2 ölü Huzurevinde dedelerin kavgası: 2 ölü

Aynı zamanda Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan Güven Şağban, Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanlığı Tayin Daire Başkanı iken 2017 yılında Kurmay Albay rütbesinde emekliye ayrılan Güven Şağban, Ankara Barosuna kayıtlı avukatlık yaptı.

Güven Şağban, VIP Hukuk ve Danışmanlık Bürosu'nun kurucusudur. Evli ve iki çocuk sahibi olan Şağban, İngilizce ve İtalyanca bilmekteydi.